Başkan Karalar, tarihi Tepebağ Mahallesi’nin sembol bölgelerinden olan Musa Balı Konağı’nın da bulunduğu Turhan Arın Sokak üzerinde cephe sağlıklaştırma projesi yapılacağını açıkladı. Proje maliyetinin bir bölümünün Çukurova Kalkınma Ajansı’ndan verilen hibe krediyle gerçekleştireceğini bildirildi.

‘Avukat Turhan Arın Sokağı, Sokak ve Cephe Sağlıklaştırma’ protokolü Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar ile Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) Genel Sekreteri Dr. Lütfi Altunsu tarafından imzalandı.

İmzalanan protokole göre Seyhan Belediyesi sokak ve cephe sağlıklaştırma projesini tek başına gerçekleştirecek. Proje 732 bin 642 TL’si ÇKA’nın sağladığı hibe olmak üzere toplamda 1 milyon 213 bin 60 TL’ye mal olacak. Projenin tamamlanma süresi 18 ay olarak belirlendi.

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, ÇKA’nın ‘Üretim ve Çevre Altyapısının İyileştirilmesi Mali Destek Programı’ tarafından desteklenen proje ile bölgemize gelen yerli ve yabancı turistlerin şehir tarihini keşfetmesinin amaçlandığını açıkladı. Tarihi Tepebağ Mahallesi’ndeki sembol sokaklardan olan ve Adana tarihi denildiğinde akla ilk gelen bölge olan Avukat Turhan Arın Sokağının özgün yapısının bozulmadan basit onarım ve cephe sağlıklaştırılması yapılacağını belirten Başkan Karalar, “Tarihi sokağımızı aslına uygun olarak korumayı amaçlıyoruz. Şehrimizi ziyaret eden yerli ve yabancı turistlerin gezi güzergâhında bulunan bu bölgeyi daha cazip bir hale getirecek bu projemiz Adanamıza şimdiden hayırlı olsun” dedi.