Barış Mahallesi’nde gerçekleştirilen park açılışı törenine gelen Başkan Zeydan Karalar’a vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Belediye Başkanı Zeydan Karalar, kendisine gösterilen ilgi ve sevgiden duyduğu memnuniyeti, “Gerçekten de mahallenizin adı gibi barıştan yana, kardeşlikten yana, insanlıktan yana güzel insanlarsınız. İnsanlar kardeşliği, birliği, ülkenin birliğini, ülke sevgisini görmek istiyorlarsa Barış Mahallesi’ne gelsin” dedi.

Bizzat mahallelilerin ayağına giderek ‘Halk Toplantısı’ yapılması uygulamasının dünyada bir ilk olduğunu söyleyen Başkan Karalar, “Biz buraya nutuk atmaya gelmiyoruz. Sizlerle sohbet ediyoruz. Taleplerinizi isteklerinizi alıyoruz, talep ve isteklerinizi aldıktan sonra size hizmet ediyoruz. Ne yapabileceğimizi, ne zaman yapabileceğimizi sizlere söylüyoruz. Ve sadece sizlerin istediklerinizi yapıyoruz” diye konuştu.

Yaklaşık 3–4 ay önce Barış Mahallesi’nde aynı noktada Halk Toplantısı yapıldığını hatırlatan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, “Yanımda şimdi olduğu gibi Aydın kardeşim de vardı. Burada toplandık. Siz çok sevdiğim halkım dediniz ki; ‘burayı park yap başkan biz böyle istiyoruz’ ne dedik size, ‘peki, biz size burayı park yapacağız.’ Bu parkın temelini attık ve bitirdik" dedi. Kendisini dinleyen bir mahalle sakininin, ‘Sen 10 sene önce lazımdın başkanım’ sözlerini tebessümle dinleyen Belediye Başkanı Zeydan Karalar, “Sizlere hizmet etmek bizler için büyük bir onurdur” diyerek sözlerine devam etti.

“BUGÜN 17’İNCİ PARKI, HAFTAYA 18’İNCİ PARKI HİZMETE AÇACAĞIZ”

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Barış Mahallesi’nde düzenlenen ve bu yıl yapımı tamamlanan 17’inci çocuk ve dinlenme parkının açılış töreninde yaptığı konuşmada geçmiş bir yılın çalışmaları hakkında da bilgi verdi. İşte Başkan Karalar’ın o konuşması; “Tam 25 yılda bizden önceki yönetimler 162 park yapmışlar. Bunu 25’e bölerseniz sene başına 5 tane bile düşmüyor. Biz bir yılda 16 park yaptık. Bugün bu park 17’incisi. Evvela sizin, sonra Allahın sayesinde. Haftaya Pınar’da bir park daha açacağız. O da 18’inci park olacak.

“5 YILDA YAPILAN ASFALTLAMAYI BİR YILDA YAPACAĞIZ”

Bu sene önceki yönetimin beş yılda döktüğü kadar asfalt dökeceğiz. Bir yılda beş yılda yaptıklarını yapacağız. Biz insan üstü müyüz? biz yoktan var edebilir miyiz? Yoktan var etmek ancak yüce Allah’a mahsustur. Peki, biz nasıl yapıyoruz? Bir sorun niye? Artık Seyhan Belediyesi’nde asfalt çalınmıyor da ondan. Günde 300–400 ton asfalt üretiliyordu Seyhan Belediyesi’nde. Üç tır dolusu asfalt geliyordu bir tırı boşalıyordu, 2 tırı boşalmadan geri gidiyordu. Haramiler dışarıda satıyorlardı. Sizin paranızı çalıyorlardı. Onu engelledi bu kardeşiniz. Şimdi her gün Bin 100 ton asfalt imal ediyoruz. Müdürüme söyledim bundan sonra Bin 500 ton imal edeceksiniz. Onların beş katı kadar. Ve bir yılda onların beş yılda döktükleri asfaltı dökeceğiz. Kış ayına kadar hiç merak etmeyin burada çukur kalmayacak.

“HEM ADANAYI SEVİYORUM HEM SİZİ SEVİYORUM”

Değerli kardeşlerim beş tane makine aldık. Ben biliyorum ki bazı sokaklarda asfalt kapı eşiğinin üstünde. Yağmur yağdığı zaman evin içi su doluyor. Bunları biliyorum. Çünkü ben Adanalıyım. Hem Adanayı çok seviyorum, hem sizi seviyorum. Adana’ya hizmeti daha çok seviyorum. Bu böyle olmaz dedik. 5 makine aldık şimdi kapı eşiğinin üstündeki sokakların tamamını kazacağız, seviyeyi kapı altına düşüreceğiz ve yeni asfaltı öyle dökeceğiz. Ya da parke yapacağız siz ne istiyorsanız. Seyhan’da 9 bin sokak var. Bunların her birini bir günde yapsak 9 bin gün eder. Bir sokağı da bir günde yapamayacağımıza göre bu aşağı yukarı yedi sekiz yıllık bir hizmettir.

“BİR SENEDE ALTI KAPALI SEMT PAZARI YAPTIK”

Evet, Kapalı Semt Pazarı istiyorsunuz biliyorum. Onun da yerini ayarlıyoruz. Belediye mülkiyetinde bir yer bulamadık. Satın alacağız. Onla da ilgili bir şey söyleyeyim. Bakın tam 25 yılda benden önceki belediye başkanları toplam beş semt pazarı yapmışlar. Her 5 yıla bir tane. Bu kardeşiniz ne yapıyor? Sadece bir senede altı tane Kapalı Semt Pazarı yaptık.

“TAZİYE EVİ SAYISI 10’A ÇIKIYOR”

Haftaya iki taziye evi açacağız. Onlarla birlikte yaptığımız taziye evi sayısı 10 oluyor. 5 spor tesisi yapıyoruz. Şakirpaşa’da bir tanesinin temelini atacağız. İnşallah muhtarla burada bir yer bakıyoruz bulursak onu da yapacağız.

“PORTATİF YÜZME HAVUZU KURUCAĞIZ”

Ve bu sene ilk kez olarak Seyhan’da Portatif Yüzme Havuzu kuracağız. Onun içinde söz vermiştik. Çünkü gençlerimiz, kardeşlerimiz kanalda yüzüyorlar. Hem pis su hastalanırlar hem de onlarca ölüm olayı yaşanıyor. Analarımızın yüreği dağlanıyor. O dertten de kurtarıyoruz sizi hadi hayırlı olsun.

“DEDİLER Kİ ZEYDAN KARALAR İŞÇİ ATACAK…”

Dediler ki; ‘işçi atacak Zeydan Karalar’, ‘sosyal hizmetleri kesecek Zeydan Karalar’, ‘SEYMER’i kapatacak Zeydan Karalar’ tam tersi SEYMER’i daha işler hale getirdik ve Portakal Çiçeği Karnavalı’nın her iki etkinliğinde de bizim 100 bacımıza Kültür Sokağı’nda yer verdik. Yaptıkları sarmayı, yaptıkları inciyi, yaptıkları el işlerini orada sergileyip satışa sundular. Küçük de olsa ev ekonomisine katkıda bulundular. Ve sosyal yardımlaşmayı iki kat arttırdık. Şimdi de hiç geliri olmayan ailelere 500 TL kadar yardım yapacağız. Kredi kartı vereceğiz. Eğer 200 TL geliriniz varsa 300 TL yükleyeceğiz, hiç geliriniz yoksa 500 TL yükleyeceğiz. Biz kartı vereceğiz. Hiç kimse aldığınızı görmeyecek. Siz istediğinizi alacaksınız.

“TÜM TAŞERON İŞÇİ ÜCRETLERİNE ZAM YAPTIK”

Bütün taşeron işçilerim asgari ücret alıyorlardı arkadaşlar. Hepsine zam yaptım. Helali hoş olsun. Yüzde 15 zam yaptım. Şu anda Azim Öztürk’ten Bir milyon 200 bin lira daha fazla ücret ödüyorum. Yılda 15 trilyon işçiye daha fazla ücret ödüyorum. Peki, bu bütçeyi nereden buluyoruz? Kaynak? Hani şimdi moda bir kelime ya ‘kaynak nerede?’ Bakın bu kadar iş yaptık. Bu kadar sosyal hizmet yaptık. Sosyal yardımları iki kat arttırdık. İşçiye yılda 15 trilyon zam yaptık. Ama Azim’in harcadığından 80 trilyon daha az para harcadık. Belediyenin kasasında kaldı. Şimdi o paraları da Allah nasip ederse çok kötü mahallelerdeki kentsel dönüşüme ve kent meydanına harcayacağız.

“SEYHAN’I KASAPLAR VE BALIKÇILAR ÇARŞISI AYIBINDAN KURTARACAĞIZ”

Biz Seyhan’ın ayıbı olarak iki yer biliyoruz; Bir Kasaplar, iki Balıkçılar Çarşısı. Buralar bizim ayıbımız. Balıkçılar Çarşısı ve çevresini yıkacağız 40 bin metrekare alan üzerinde Adana’nın en güzel kent meydanını yapacağız. O da hayırlı olsun şimdiden. Bütün işlemleri bitti.

“TÜM İŞLERİ 80 TRİLYON DAHA AZ PARA HARCAYARAK YAPIYORUZ”

Bakın bu kadar iş. Buna rağmen 80 trilyon daha az para harcıyoruz. Demek ki kaynak kendi içinde. Biz eğer yetimin hakkını iyi değerlendirirsek, bir liralık işi on liraya yaptırmazsak, gözümüz haramda olmazsa vallahi bu bütçe bize de yeter, size de yeter emekliye iki maaş da verilir, asgari ücret de Bin 500 lira yapılır. Biliyorum ki benim emekli vatandaşım heyecanla 8 Haziran’ı bekliyor. Çünkü bayram ikramiyesini o da alacak. O da şimdiden hayırlı olsun.”

BİR YILDA YAPILAN 17’İNCİ PARKININ TEKNİK ÖZELLİKLERİ

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın görevde geçen ilk yılında yapımını tamamlayıp Barış Mahallesi’nde hizmete açtığı Çocuk ve Dinlenme Parkı toplamda 2 bin 100 metrekare alan üzerine kuruldu. Park bünyesinde; çocuk oyun aletleri, açık hava fitness aletleri, voleybol, basketbol sahaları, dinlenme amaçlı kameriyeler ve yürüyüş yolları bulunuyor.