"ADANA KARPUZU İHTİYAÇ FAZLASI OLMAZ"
Karataş Cumali Ünal Meydanı'nda düzenlenen ve bu yıl ilki gerçekleştirilen festivale Adana Valisi Mahmut Demirtaş ve Adana Milletvekilleri ile birlikte katılan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, yaptığı konuşmada fide yetiştiriciliği noktasında siparişlerin hala Antalya'ya verildiğini, bunun giderilmesi gerektiğini vurguladı ve Adana karpuzunun ne kadar yetiştirilirse yetiştirilsin ihtiyaç fazlası olmayacağını ifade etti.

"KARPUZ İFTAR SOFRALARINDA YERİNİ ALMALI"
Karpuzun iftar sofralarında muhakkak olması gerektiğini, çocukların gazlı ve sağlıksız içecekler yerine karpuzu tercih etmesi gerektiğini aktaran Başkan Sözlü, "Karpuz sofralarda yerini aldıkça piyasadaki arz talep dengesi hep üreticinin lehine olacaktır. Böylelikle tarlada sıcağın altında çalışan kadınlarımızın, genç kızlarımızın emekleri boşa çıkmayacaktır. Adana karpuz yetiştiriciliğini tüm Türkiye'ye öğretti" dedi.  

FESTİVAL, RENKLİ GÖRÜNTÜLERE ŞAHİT OLDU

Adana Valisi Mahmut Demirtaş ise konuşmasında Adana karpuzunu Türkiye'ye ve Dünya'ya tanıtmak istediklerini belirtti. Yapılan konuşmaların ardından festival çocukların hızlı karpuz yeme yarışları ve çeşitli etkinlikler ile devam etti. Vatandaşlar daha sonra Kıraç konseri ile keyifli bir festival akşamı geçirdi.