Karataş ve Yumurtalık ilçeleri Turizmi Geliştirme Altyapı hizmet birliği öncülüğünde , İtalya'dan Pordenone Tekno Park Uluslararası Projeler Koordinatörü Diego Santaliana, Monfalcone Belediyesi Uluslararası Proje Koordinatörü Lucio Gregorettı , Çukurova Kalkınma Ajansı Uzmanı Levent Selekoğlu ve Adana Büyükşehir Belediyesi AB ve Dış İlişkiler Şube Müdür V. Sait Altıparmak  , Karataş Belediye Başkanı ve Karataş Yumurtalık Turizmi Geliştirme Birliği Başkanı Boğaçhan Ünal’ı makamında ziyaret ederek sahil kentlerimiz , Karataş ve Yumurtalık ile ilgili turizmin geliştirilmesi  yönünde yapılabilecek çalışmaları görüştüler .

Karataş ve Yumurtalık ilçelerimizde inanç turizminin geliştirilmesi , alternatif turizm seçeneklerinin değerlendirilmesi ve yeni kardeş şehir anlaşmalarının yapılması üzerine fikir alış verişinde bulunurken,  Başkan Ünal ziyaretleri sebebi ile Diego Santaliana ve Lucio Gregorettı ‘ye teşekkür plaketlerini takdim ederek bölgemizi simgeleyen hediyelerini sundular .
Karataş Belediye Başkanı Boğaçhan Ünal ; Karataş ve Yumurtalık ilçelerimizin geleceğini turizm ile planlar iken hem Karataş Belediye Başkanı olarak hem de birlik başkanı olarak İtalyan temsilcileri ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirirken , bölge hakkında bilgilendirmelerde bulundu . Adananın iki sahil ilçesinin de turizm ile kalkınma yönünde atılacak adımlar ile daha parlak geleceklere kavuşacağını inandıklarını belirttiler .