Törene Vali Hüseyin Avni Coş, Adana Milletvekili Fatoş Gürkan, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Turgay Türkyılmaz, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hamit Aygül, Karataş Kaymakamı Mustafa Kılıç, Karataş Belediye Başkanı Fatih Balıkçı, kamu ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, balıkçılar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende konuşan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hamit Aygül, 2013 yılı su ürünleri av yasağının gece saat 24:00 itibarıyla sona ermekte olduğunu belirterek, “Amacımız İlimizin 160 km olan kıyı uzunluğundan istifade ederek, daha çok su ürünü avlamak, bu konuya bir disiplin getirmek ve balıkçılarımızla bütünleşmektir. Adana’da denizde avcılık yapan, kayıtlı, 200’ü Karataş İlçemizde, 112’si Yumurtalık İlçemizde olmak üzere toplam 312 Adet Ticari Balıkçı gemisi bulunmaktadır. Bu gemilerin 7’si gırgır, 50’si trol, diğerleri ise küçük balıkçı tekneleridir. İlimizde avlanma yoluyla elde edilen su ürünleri; Levrek, Çipura, Kefal, Dil, Barbunya, Gümüş, Kolyoz, Kupez, Mercan, Sardalya, Sazan, Yayın, İzmarit, Lahoz, Turna, Sarıağız, Kırlangıç, Tekir, Karagöz, Napolyon, Karides ve Yılan Balığıdır” dedi.

Adana Milletvekili Fatoş Gürkan ise, su ürünleri av sezonunun açılışında bulunmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, “Akdeniz sahilinde bulunan Karataş ve Yumurtalık İlçelerimizin balıkçılık yönünden çok zengindir. Özellikle Karataş İlçemizdeki balıkların lezzeti ve tadını başka yerde bulmak zordur. Balıkları avlayıp, bizlere sunan emektar balıkçılara bereketli av sezonu diliyorum” dedi.

Vali Coş da, İlimizde geçen yıl ilk defa düzenlenen av sezonu töreninin, bu yıl tekrar düzenlendiğini ifade ederek, balıkçılık av sezonunun hayırlı olmasını diledi.

Balıkçılığın Karataş için önemli gelir kaynağı olduğunu dile getiren Vali Coş, “Bunun yanında balıkçılarımızın da uyması gereken kurallar vardır. Bu kurallara uymak suretiyle sadece bugün değil, bu sektörün gelecekte de devam edebilmesi için gayret gösterip, özenli ve sorumlu davranarak balıkçılığı sürdürülebilir bir şekilde Adana’mızda devam ettirmemiz gerekiyor. Bu töreni organize eden ve katılan herkese teşekkür ediyorum, av sezonunun hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

Konuşmaların ardından av sezonu, teknelerin “Vira Bismillah” diyerek denize açılmasıyla başladı.