Karataş ilçe merkezi ile Tuzla ve Bahçe plajlarında üç gün süren etkinlikte Sanat TIR’ı,  sağlık otobüsü, gezici kütüphane ve gezici dijital mamografi cihazı ile yöre halkı ve tatil yapan vatandaşlar hem eğlence, hem de sağlık hizmetinden ücretsiz yararlandı.

PLAJLARDA HALAYLAR ÇEKİLDİ

Başkan Hüseyin Sözlü’nün liderliğinde insan merkezli sosyal belediyecilik anlayışının en güzel örneklerini sergileyen Adana Büyükşehir Belediyesi, Pozantı ve Yumurtalık’ın ardından Karataş’ı da şenlendirdi. Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı ile Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı’nın koordinesinde gerçekleştirilen Adana Büyükşehir Belediyesi Yollarda etkinliği Karataş sakinleri ile tatil siteleri ve plajları dolduran vatandaşları coşturdu. Karataş ilçe merkezindeki Asu Sitesi, Tuzla ve Bahçe plajlarındaki kutlamalarda Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı sanatçıları, halk oyunları ekibi, şehir bandosu neşeli şarkılar ve danslarla katılımcıları gönüllerince eğlendirdi. Türk ve dünya klasiklerinin de yer aldığı 5 bin kitaplık Gezici Kütüphane, şenlik meydanlarında çocuklar için kapılarını açtı. Gezici Kütüphane’nin raflarından diledikleri eserleri alan çocuklar, kitap okumanın keyfini yaşadı. 

ÜCRETSİZ SAĞLIK HİZMETİ VATANDAŞIN AYAĞINA KADAR GELDİ

Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı’nda görevli doktorlar ve uzman personel de vatandaşları sağlık taramasından geçirdi. Doktorlar, vatandaşları muayene ederken, yardımcı sağlık personeli de kan tahlillerini yapıp, tansiyonlarını ölçtü. Meme kanserinin erken tanısını sağlayan gezici dijital mamografi cihazı, kadınlara ücretsiz sağlık hizmeti verdi. Adana Büyükşehir Belediyesi’nin eğlence, kültür ve sağlık hizmetleriyle moral depolayan Karataşlılar, Başkan Hüseyin Sözlü’ye şükranlarını sundu.