Vali Mahmut Demirtaş’ın yanı sıra Büyükşehir Belediyesi, Çukurova Üniversitesi, Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, İl Müftülüğü, Ulaştırma Bölge Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Türk Kızılay’ı Adana Şubesi, Karayolları 57. Şube Şefliği ve Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanlığı yetkililerinin katıldığı toplantıda, belirlenen sorunların çözümü noktasında yapılması gereken çalışmalar ele alındı.
 
Vali Demirtaş, “Alınan Kararlar Hızla Yaşama Geçirilmeli”
Trafik kazaları ve can kayıplarının önlenmesi için nelerin yapılabileceği ve alınacak önlemlerin ayrıntılarıyla ele alındığı toplantının açış konuşmasını yapan Vali Mahmut Demirtaş, bu toplantıların gerçekleştirilmesinin amacının trafik yoğunluğunun giderilmesi için gerekli düzenlemelerin yapılması, ilgili kamu kurum ve kuruluşları ile yerel yönetimler, üniversite ve sivil toplum kuruluşları arasında koordinasyonun sağlanması, eylem planında alınan kararların hızlı bir şekilde yaşama geçirilmesi, vatandaşların trafik konusundaki talep ve beklentilerinin giderilmesi olduğuna dikkat çekti. Vali Demirtaş, toplantılarda alınan kararların hızla yaşama geçirilmesi gerektiğine de vurgu yaptı.
Kent Trafiğinde Yaşanan Sorunlar Slayt Gösterisiyle Anlatıldı
Kent içi trafiğinde yaşanan sorunların slayt gösteriyle anlatıldığı Karayolu Güvenliği Eylem Planı Koordinasyon Kurulu toplantısı, kamu kurum ve kuruluşları yetkilileri ile diğer katılımcıların görüş ve önerilerini dile getirmesiyle sündü.
Trafik kurallarının herkes tarafından benimsenmesi ve tam olarak uygulanması gerektiğinin de vurgulandığı toplantı, trafikle ilgili dile getirilen sıkıntı ve şikâyetlerin giderilmesi noktasında çeşitli kararlar alınmasıyla son buldu.