1 Nisan tarihinde başlayacak karnaval süresince 190’a yakın etkinlik gerçekleştirilecek.  Portakal Çiçeği Karnavalı, 50 binden fazla kişinin katılımının beklendiği 4 Nisan’daki kortej yürüyüşü ve ardından Merkezpark’taki gongun çalınmasının ardından verilecek konserler ile resmi olarak başlayacak. Bu etkinlikler arasında dans, müzik, halkoyunları, şiir, dinleti, tiyatro oyunları, resim ve fotoğraf sergileri, anma günleri ile çok sayıda konser yer alacak.
Kortej yürüyüşünde özel tasarlanan rengarenk giysileri içindeki binlerce kişi kortejin başlangıç noktası olan Sular Mevkii’nden Merkezpark’a kadar yürüyecek. Saat 17:30’da başlayacak kortej yürüyüşünde ayrıca Motosiklet, Bisiklet, Klasik Araba kulüpleri, Dans okulları, Tiyatro Grupları, Spor kulüpleri, Üniversiteler, Okullar, Sokak Sanatçıları, Ressamlar ve birçok sivil toplum kuruluşları da katılacak. Karnaval Kortejinde özel etkinlik grupları gösterilerini yaparak yürürken, karnaval için Adana’ya gelen çok sayıdaki ünlü sanatçı da halkı selamlayacak.

Merkezpark’ta resmi açılış gongunun çalınmasının ardından Çukurova Devlet senfoni Orkestrası ile birlikte Keremcem, Zeynep Casalini ve Gülden Mutlu sahne alacak. 18:30’da başlayacak konserden sonra yine her karnavalda olduğu gibi dilek fenerleri sevgi ve dostluk için gökyüzüne salınacak. Karnavalda ayrıca ABD’li Creole Blues müzisyenleri olan Cedric Watson ve Bijou Creole grubu da performanslarını sergileyecek. Karnavalın bir başka konserinde ise 5 Nisan tarihinde Bengü sahne alarak karnaval coşkusunu üst düzeyde tutacak.

Adana’nın yetiştirdiği ve geçtiğimiz aylarda kaybettiğimiz Yaşar Kemal de karnavalda unutulmadı. Seyhan Belediyesi tarafından düzenlenecek “Yaşar Kemal’i Anma Töreni” Yaşar Kemal Sahnesi’nde 4 Nisan saat 15:00’da gerçekleştirilecek.

Adana’lı ünlü ressam Ertuğrul Ateş, canlı performans ile Portakal Çiçeği Karnavalı’nın resmini yapacak. Müzik eşliğinde tuval üzerine yağlıboya çalışması yapacak olan Ressam Ertuğrul Ateş, yaptığı tabloya karnaval coşkusunu aktaracak.

Ünlü fotoğrafçı Mehmet Turgut bu yıl da Adanalı ünlüleri doğdukları evde fotoğraflayacak ve bu fotoğraflardan oluşan “Adam Olacak Çocuk” sergisi,  5 Nisan tarihinden itibaren Kazancılar’da görülebilecek.