Yüreğir Gençlik Merkezi Müdürü Eyup Çelik, öğrencilerin serbest zamanlarını çeşitli sosyal, sanatsal, kültürel ve sportif faaliyetlerle değerlendirmeleri, zararlı alışkanlıklardan uzak kalmaları, topluma faydalı bireyler olmaları için farklı etkinlikler düzenlediklerini söyledi.

Öğrencilerin Milli Mücadelenin ilk kıvılcımlarının atıldığı Karboğazı Doğal Parkı'nda ziyaret ettiklerini, kartopu oynadıklarını, kayak, piknik, izcilik ve sportif faaliyetler, çevre temizliği ve değerler eğitimi etkinlikleri gerçekleştirdiklerini ifade eden Çelikoğlu, ayrıca Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni ve Sarıçam Kardelen İzcilik Kulübü Derneği (SAKİ-DER) Başkanı Yaşar Çıraklı tarafından Karboğazı gezisine katılan tüm öğrencilere Karboğaz'ın ve yöre insanlarının Milli Mücadele yıllarında gösterdikleri kahramanlıkları konu alan sunumun gerçekleştiğini kaydetti.

-“KARBOĞAZI’NDA Kİ KAHRAMANLIĞI GENÇLERE İYİ ANLATMAK GEREKİR”-

Karboğazı’nda ki kahramanlığı gençlere iyi anlatmak gerektiğinin belirten Çelikoğlu, konuşmasında şunlara yer verdi:

“Karboğazı’na daha önce gidemeyen öğrencileri, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün olanaklarıyla götürme fırsatımız oldu. Karneleri iyi olan öğrencilerin, milli mücadelenin ilk kıvılcımlarının atıldığı Karboğaz’ını tanımalarını sağladık. 40 kişi ile yüzlerce işgalci askerin Torosları aşmasına engel olan ve adeta bir kahramanlık destanı yazan Kuva-yi Milliye’cileri katılımcı gençlere anlatarak tarih bilincini ve şuurunun oluşmasına katkıda bulunduk. Çocukların birçoğu ilk defa kar gördüklerinden dolayı çok mutlu oldu. Ayrıca burada piknik yaparak üyelerimizin kaynaşması ile bir farkındalık oluşturduk.”

Gezinin ardından tüm öğrenciler çevre temizliği yaparak vatandaşlara örnek oldular.