Gece de süren çalışmaları yerinde inceleyen Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, kasım ayında, söz konusu noktada uzun süredir devam eden trafik sıkışıklığı sorununun çözüleceğini açıkladı.

SÖZLERİMİZİ YERİNE GETİRMENİN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ
Çalışmaların bir önce tamamlanması, trafik akışına yönelik daha az olumsuzluk yaşanması için gece vardiyası yaptıklarını anlatan Başkan Hüseyin Sözlü, “Burası yapılırken büyük ümitler besleniyordu ve Adana için mega yatırımlardan sayılıyordu fakat hayata geçirildiğinden bu yana trafik akışını D-400 üzerinde, Turan Cemal Beriker Bulvarı’nda adeta felç eden bir problem haline geldi. İnşalah bu problemi gidermek bizlere nasip olacak. Hemşehrilerimize verdiğimiz bir sözü daha yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

KASIMDA ALTGEÇİDİN ÜZERİNDE SORUN KALMAYACAK
Yerleştirilen krişlerin her birinin yaklaşık 19 ton olduğunu belirten Başkan Sözlü, “Yüksek teknoloji ürünü olan bu krişler, altgeçidin üzerinin kapanmasında temel yapı taşları. Üretici firmamız bu krişlerden günde 8 adet üretebiliyor. 3-4 günde bir 25, 30 adet yerleştireceğiz. Her iki yönde yolun genişletilmesi çalışmalarının da tamamlanmasıyla sorun çözülecek. Kasım ayında krişlerin imalatı ve montajı tamamlanacak. Böylece Adanamızı bu problemden kurtarmış olacağız. ”diye konuştu.

TÜRKİYE’NİN EN MODERN ŞEHİRLERİNDEN BİRİ ADANA OLACAK
Devlet Bahçeli Köprüsü’nü de 2017 sonunda tamamlamayı planladıklarını kaydeden Başkan Hüseyin Sözlü, şöyle devam etti: “Devlet Bahçeli Köprüsü, şu anda Türkiye’nin en büyük hastanelerinden birinin inşa edildiği yerdeki trafik sorununu çözecek. Devlet Bahçeli Köprüsü yapılmazsa, yeni büyük hastanenin ve üniversitelerin bulunduğu bölgede trafik adeta felç olur. Biz, kaynağı olmadığımız sorunların çözümüyle ilgili plan yapıp, bunları çözme noktasında çalışıyoruz. Devlet Bahçeli Köprüsü bitecek. Seyhan Nehri üzerinde 3 adet, Ceyhan Nehri üzerinde de 2 adet daha büyük köprü projemiz mevcut. Şu ana kadar da Adana’nın tamamında bitirdiğimiz 50 köprü var. İnşallah bizim dönemimiz yolların ve köprülerin Adana’da zirve yaptığı, Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Yolların ve Köprülerin Fatihi’ olarak anıldığı bir dönem olacak. 2023 yılında, Cumhuriyetin 100. yılında Türkiye’nin en modern şehirlerinden birisi olacak Adana’yı hazırlıyoruz.  Altgeçidin üzerinin kapanması Adanamıza hayırlı olsun. Emeği geçen arkadaşlarımızı tebrik ediyorum.”