ADANA---Uluslararası İş ve Meslek Sahibi Kadınlar Federasyonu (BPW) Adana Kulübü Başkanı Ayça Katlav, Türk kadınının bağımsızlık mücadelesinde kurtuluş savaşından beri meşaketli bir rol üstlendiğini söyledi.
BPW Adana güz dönemi olağan toplantısı, Divan Otel'de gerçekleştirildi. Toplantıya; Adana Vali Yardımcısı Azmi Yeşil, Sarıçam Meclis Üyesi Melahat Ongun, Adana Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Zeynep Cennet Ünal, Şehit Aileleri Derneği Başkanı Emine Kunt, Polis Şehit Aileleri Derneği Başkanı Emine Bilgen ve kulüp üyeleri katıldı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri için saygı duruşunun yapıldığı toplantı öncesi İstiklal Marşı okundu.
HASSAS NOKTAMIZ VATAN VE BAYRAK
Açılış konuşmasını yapan BPW Adana Kulübü Başkanı Ayça Katlav, Türk kadının vatan savunmasında ön sıralarda olduğunu bunun 15 Temmuz darbe girişiminde de kanıtlandığını söyledi. Katlav şöyle konuştu:
"Dünya'da hiç bir ulusta Türk kadınları kadar vatan toprağının savunulmasında, devletin bekası, milletin varlık yokluk mücadelesinde rol almamıştır. Biz Türk kadınları dün de, bugün de adımız, mevkiimiz ne olursa olsun ortak kaygımız, uğrunda mücadele etmekte tereddüt etmeyeceğimiz, hassas noktamız vatanımız ve bayrağımızdır. 15 Temmuz gecesi ne anneydik, ne iş kadını, ne ev kadını, ne de öğrenci. O gece sadece ülkesinin geleceğini, bekasını düşünen Türk kadınıydık. Gerek kurtuluş mücadelemizde, gerekse 15 Temmuz'da vatan uğruna canını veren şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. BPW Adana olarak şehitlerimizin emanetlerine sahip çıkmayı bir zorunluluk olarak görüyor bunun için de şehit kızlarına burs imkânı sağlıyoruz. Böylesi anlamlı bir projeyi uygulamaktan ötürü kulübümüz ve şahsım adına mutlu, gururluyum. Bu ve benzeri sosyal sorumluluk projeleri, faaliyetleri ile topluma örnek olmak, taşın altına koyulacak elleri çoğaltmak istiyoruz."
Toplantıda söz alan Adana Vali Yardımcısı Azmi Yeşil'de Türk kadının yürekli olduğunu belirtti. Konuşmaların ardından kurtuluş mücadelesinde ve 15 Temmuz FETÖ darbe girişiminde şehit olan kadınların fotoğraflarından hazırlanan sinevizyon gösterimi yapıldı.