TMMOB’ne bağlı Odaların başkan ve yöneticileri Adana’da Mühendis, Mimar ve Şehir Plancıları Dayanışma Günü"nde eylem yaptı.

Atatürk Parkı’nda TMMOB’nin tarihsel sürecinin anlatıldığı sinevizyon gösterisinden sonra konuşan TMMOB Adana İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Makina Mühendisi Hasan Emir Kavi, bugün bu ülkenin mühendis, mimar ve şehir plancılarının örgütü TMMOB’nin mücadele dolu tarihi açısından önemli bir gün olduğunu vurguladı. 35 yıl önce, 19 Eylül 1979’da TMMOB’nin çağrısıyla mühendis, mimar ve şehir plancıları, ekonomik ve demokratik talepleri için ülke çapında bir günlük iş bırakma eylemi gerçekleştirdiğini ifade eden Adana İKK Sekreteri Kavi, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

“19 Eylül’ün anlamı TMMOB’nin tarihsel sürekliliği içerisinde karakterini aldığı mücadele süreçlerinde gelişmiştir. İşte böylesi bir mücadele gününü "Mimar, Mühendis ve Şehir Plancılarının Dayanışma Günü" olarak ilan etmenin ve kutlamanın, onurunu ve coşkusunu yaşıyoruz.

TMMOB bugün buradan bir kez daha duyuruyor: İş cinayetlerini; bu cinayetlerin temel nedeni olan azami kâr güdüsü ve esnek, taşeron çalıştırma sistemini, Düşünce, toplanma, örgütlenme, basın özgürlükleri ve barajsız siyaset yapma hakkını engelleyen bütün anti-demokratik uygulamaları,

Kürt sorununda oyalamacı taktikleri "stratejik bir politika" imiş gibi sunan siyasi iktidarı,

İşçilere, köylülere, öğrencilere, kadınlara, çocuklara, bütün halka yönelik tomalı-gazlı-coplu-mermili devlet terörünü, Yargı hukuksuzluklarını, cezaevi zulümlerini, Kadınlar üzerinde estirilen terörü, kadın cinayetlerini, "Çocuk gelin" rezaletini, çocuk işçi sömürüsünü, Eğitimi tamamen gericileştiren, piyasaya açan uygulamaları, reddettiğimizi ilan ediyoruz.

Açıkça ifade etmek gerekirse, emeğin, eşitliğin, özgürlüğün, barışın, adaletin yani insandan yana olan her fikrin ve fiilin içinde ve özünde olan bir TMMOB; bu ülkenin vicdanıdır. Bu ülkenin, bu ülke insanının TMMOB’ye ihtiyacı var. Bu ülkenin kulakların sağır edildiği, gözlere mil çekildiği, konuşanın dilinin kesildiği bu döneminde görebilen gözlere, duyabilen kulaklara, daha da önemlisi konuşabilen ağızlara ihtiyacı var. Asla "padişahım çok yaşa" demeyen, aksine "Kral çıplak" diyenlere ihtiyacı var. Yani kısaca, TMMOB’ye ihtiyacı var.  TMMOB bu ihtiyacın gereklerini yerine getirecek güçte ve büyüklüktedir.

TMMOB DİK DURUŞUNA DEVAM EDECEK

Herkes biliyor: Gelecek güzel günler için, masmavi gökyüzü altında birikmiş kara bulutların dağılması için, gökyüzünün ve yeryüzünün bütün renklerinin özgürlüğü için, bilim ve teknolojinin halkımızın hizmetine sunulması, mesleğimizin tüm güzelliklerinin hayatı yaşanabilir kılması için, gericiliğe ve karanlığa karşı aydınlığın yaratılması için, emperyalizme, kapitalizme ve neoliberal politikalara karşı insanca bir yaşam, özgür, demokratik, eşit ve bağımsız bir Türkiye için, TMMOB onurlu yürüyüşüne dik duruşuna devam edecektir.

19 Eylül’ün tarihsel anlamıyla herkesin huzurunda, ortak kurtuluşumuzun yegâne güzergâhı olan bu sokaklardan ve Türkiye’nin her yerinden güçlü bir şekilde haykırıyoruz: "Bilimin ve tekniğin aydınlattığı yolumuzda kararlılıkla, yılmadan ve usanmadan mücadele ederek mesleğimize, örgütümüze, halkımıza, ülkemize sahip çıkacağız. Yaşasın TMMOB. Yaşasın TMMOB Örgütlülüğü.”