Prof. Dr. Adem Ersoy ile 2008 yılında tanıştıklarını ve bu zamana kadar sürekli iyi ilişkiler içerisinde bulunduklarını vurgulayan Kaymakam İzzettin Sevgili, “Kozan İlçemize bir fakülte kazandırmak adına kendisiyle ortak çalışmalarımız olmuştu. Adana BTÜ’ye Rektör olarak atanmasıyla beraber dostluğumuz daha da pekişti. Sayın Rektörümüz Kozan’ın her türlü derdi ile yakından ilgilenen bir devlet adamıdır. Görevde bulunduğum süre içerisinde kendisinden sürekli destek aldım. Kozan’ın sorunlarına beraber çözüm aradık. Kendisinin üniversite ile ilgili çalışmalarını yakından takip ediyor ve takdire şayan buluyorum. Adana BTÜ, kent için büyük bir fırsattır. Üniversitemizin eğitimden kalkınmaya, alt yapıdan bilime ve teknolojiye kadar her alanda büyük katkı sağlayacağına inanıyor, çalışmalarında Sayın Rektörümüze ve çalışma arkadaşlarına başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.
 
Beş yıl süresince görev yaptığı Kozan’dan güzel anılarla ayrıldığını belirten Sevgili, bu süre içersinden kötü sayılabilecek hiçbir olay yaşamadığını söyledi. Sevgili, “Görevim süresince bana destek olan değerli Kozan Halkına ve şahsınıza teşekkür ediyor, hepinizden helallik istiyorum” ifadelerini kullandı.
 
Adana BTÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Ersoy, Kaymakam İzzettin Sevgili’nin ziyaretinden ötürü duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Rektör Ersoy, “Sayın Kaymakamımız nezaketi, diplomatik misyonu, araştırmacı ve girişimci ruhu ve entelektüel bilgi birikimi ile Kozan’a ve Adana’ya büyük katkı yapmıştır. Sürekli halka iç içe olarak, eğitimden sosyal yaşama kadar Kozan’ın daha önce görmediği birçok hizmeti gerçekleştirmiştir. Kendisi, üniversitemizin kuruluş ve gelişme aşamasında bize sürekli destek vermiştir. Bir Kozanlı olarak yaptığı hizmetlerden ötürü kendisine teşekkür ediyor, yeni görev yerinde başarılar diliyorum. Kozan İzzettin Sevgili’yi hiç unutmayacaktır” şeklinde konuştu.