Kazakistan Adana Fahri Konsolosu Tarkan Kulak ile birlikte Ceyhan Belediye Başkanı Alemdar Öztürk’ü makamında ziyaret eden Canseyit Tüymebayev, Kazakistan’dan Ceyhan’a selam getirdiğini söyledi. Tüymebayev ve Başkan Alemdar Öztürk, karşılıklı hediye takdiminde bulundular.

Daha sonra kardeşlik ve dostluğu temsilen Ceyhan Belediyesi’nce yaptırılan Kazakistan Kültür Evi’nin açılış kurdelesini kesen Büyükelçi Canseyit Tüymebayev, Belediye Başkanı Alemdar Öztürk’e berat verdi; Kazakistan-Türkiye Dostluk ve İşbirliği Madalyası taktı.
Açılışı yapılan Kazakistan Kültür Evi’nin Türkiye ve Kazakistan arasındaki süren ilişkilerin güçlenmesine derin bir anlam kazandıracağını ifade eden Tüymebayev, kültür evine ‘Kazakistan’ isminin verilmesinden dolayı da Ceyhan Belediye Başkanı Alemdar Öztürk’e teşekkür etti.

Başkan Alemdar Öztürk ise konuşmasında Hoca Ahmet Yesevi’nin yurdu olan ata toprağı Kazakistan’a her zaman sevgi ve sempati duyduklarını belirterek “ Bu muhabbeti daha ileri noktalara taşımak, Türkiye Kazakistan arasındaki ilişkileri güçlendirmek adına Kazakistan Kültür Evi’nin açılışını yapıyoruz. Sayın büyükelçimizin şahsında tüm Kazakistan halkına Ceyhan’dan selamlarımızı sunuyorum.” diye konuştu.