Rixos Grand Ankara Oteli’nde gerçekleştirilen TESK 19. Olağan Genel Kurulu'nda 719 genel kurul delegesinden 715 delege oy kullandı. İki oyun geçersiz sayıldığı seçimlerde 713 geçerli oydan 531 delegenin oyunu alan Bendevi Palandöken ikinci defa TESK Genel Başkanı seçildi. Rakibi İSTESOB Başkanı Faik Yılmaz ise 182 oyda kaldı.

 

TESK Genel Başkanlığı’na ikinci kez seçilen Bendevi Palandöken’in yeni yönetim kurulu listesinde Kazım Barışık ile birlikte şu isimler yer aldı;

 

“Mehmet Burhan Aksak (Muş), Fevzi Apaydın (TŞOF), Kazım Barışık (Adana), Musa Çelikkol (Denizli), Alican Ebedinoğlu (Diyarbakır) , Arif Tak (Bursa), Ömer Küsbeoğlu (Gaziantep), Rasim Fırat (Erzurum), Hasan Geriter (Manisa), Fazli Yalçındağ (Türkiye Kasaplar Federasyonu), Abdullah Sevimçok (Antalya), Özcan Saraçoğlu (Türkiye Madeni Eşya Sanatkârları Federasyonu) ve Mustafa Vurucu (Çanakkale)”

 

Sonuçlar açıklandıktan sonra bir teşekkür konuşması yapan Genel Başkanı Palandöken, 1 Ocak 2014 tarihinde başlayan esnaf ve sanatkârların seçim maratonunun TESK’in seçimleri ile tamamlandığını söyledi. Bundan sonra dedikodudan çok, hizmet üretilmesi ve birlik beraberlik içerisinde olunması gerektiğini söyleyen Palandöken, "Hiç kimseye kırgınlığım yoktur. Ben tüm esnaf ve sanatkar teşkilatlarının başkanıyım. Bundan sonra esnaf ve sanatkarlarımızın sorunlarına daha çok odaklanarak, sizden aldığım güç ile sorunları çözmeye daha çok gayret edeceğim." dedi.

 

TESK Yönetim Kurulu’na bir kez daha seçilen Birlik Başkanı Kazım Barışık da, “Esnaf ve sanatkar camiasının Ocak ayında başlayan seçim süreci 19. TESK Genel Kurulu ile sona ermiştir. Bu sürecin tüm esnaf ve sanatkâr camiasına hayırlara vesile olmasını diliyorum.  Bugün elde edilen başarı birlik ve beraberlik isteyen tüm esnaf ve sanatkâr teşkilatının başarısıdır. Adana esnaf ve sanatkâr teşkilatının başarısıdır. Şahsım ve yönetim kuruluma her zaman desteklerini esirgemeyen başta TESK Genel Başkanı Sayın Bendevi Palandöken olmak üzere, yönetim kurulu üyelerimiz ile tüm esnaf ve sanatkâr camiasına, yanımızda bulunan tüm dostlarımıza teşekkür ediyorum. Yeni dönemde de, inşallah gerek ESOB, gerekse TESK bünyesindeki görevlerimizde tüm esnaf ve sanatkarlarımızın sorunlarına duyarlı olmaya, çözüm için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğim” dedi.