Proje kapsamında, Adana İl Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürü Mithat Kırcı’nın yardımcıları olan Komiser Yardımcısı Yusuf Öztürk, Komiser Yardımcısı Mustafa Aktepe  ve Polis Memuru Yusuf Kaya'dan oluşan ekip Adana'daki tüm Sivil Toplum Kuruluşlarını tek tek dolaşarak "Güvenli Adana için El ele Projesi " için nelerin yapılabilirliği konusunda fikir alışverişinde bulunuyor.

 

Birlik Başkanı Kazım Barışık’ı makamında arkadaşlarıyla ziyaret eden Komiser Yusuf Öztürk, Adana’da toplumun, huzurlu, mutlu ve güvenli şekilde yaşayabilmesi için neler yapılabileceği konusunda bir proje geliştirdiklerini, bu manada şehirdeki duayen yöneticilerin fikirlerinin kendileri için önemli olduğunu belirtti.

 

Öztürk, proje dâhilinde tüm sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin dilek ve önerilerini de dinleyerek, elde edecekleri bilgileri bir rapor haline getirip, düzenleyecekleri geniş katılımlı bir toplantıyla da kamuoyu ile paylaşacaklarını bildirdi.

 

Barışık, son günlerde Kuyumcu Esnafına yönelik soygun olaylarının gündeme oturduğu süreçte polis'in yaptığı çalışmayı toplumun huzuru ve güvenliği açısından çok olumlu karşıladığını belirterek, kuyumcu soygununu yapanların kısa sürede tespit edilerek adalet önüne çıkartılmasını da Adana Polisinin büyük bir başarısı olarak gördüğünü söyledi.

 

Barışık, “Kuyumcu Esnafımıza karşı yapılan saldırılar ve soygun sırasında işlenen cinayetler bizleri derinden üzmüştü. Ancak, polisin yaptığı başarılı çalışmalar sayesinde kısa sürede yakalanarak adaletin önüne çıkartılması acımızı biraz olsun hafifletmiştir. Polisimiz elinden geleni yapmış kendi üzerine düşen görevi layığınca yerine getirmiştir. Bundan sonrası Adalete kalmış bulunmaktadır. Ancak cezaların caydırıcı olmaması bu tip soygun olaylarının yapılmasında önemli rol oynadığı kanısındayım.  Bu nedenle, yasalardaki boşlukların giderilmesi ve gözden geçirilerek yeniden yapılandırılmasını yasa koyuculardan talep etmekteyiz" dedi.