Zanlı, adliyeye sevk edilirken "Gidin teröristleri çekin, beni niye çekiyorsunuz" diyerek basın mensuplarına tepki gösterdi.

Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekipleri, son günlerde kuru sıkı silahı gerçek silaha çeviren kişilere yönelik operasyonlara hız verdi. Edinilen bilgiye göre, yaklaşık 2 hafta içinde bu işi yapan 3 kişi silahlarla birlikte yakalanarak adliyeye teslim edildi.
 
Emniyet ekipleri, dün de yine kuru sıkı silahı gerçek silaha çeviren "Kedi Ömer" lakaplı Ömer B.'nin (41) merkez Seyhan ilçesi Namık Kemal Mahallesi'ndeki evine yaptığı operasyonda 1 gerçek silah, 3 tane kuru sıkı silah ele geçirdi.
 
Kuru sıkı silahı çok kısa sürede gerçek silaha çevirdiği için "Kedi Ömer" lakabı ile anılan zanlı, emniyetteki sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi. Zanlı adliyeye götürülürken basın mensuplarına "Beni ne çekiyorsunuz, ben terörist miyim? Şehit var, gidin şehidi çekin" diye tepki gösterdi. Bir basın mensubunun "Size neden kedi diyorlar?" sorusuna ise zanlı, "Size neden fotoğrafçı diyorlar" diye soruyla karşılık verdi.

Zanlının evinde kuru sıkı silahı 50 ile 150 lira arasında gerçek silaha çevirdiği ortaya çıktı.