İç Hastalıkları ve Gastroenteroloji Uzmanı olan Prof. Dr. Yılmaz Ergün İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni bitirerek Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Bölümü’nde uzmanlığını aldı. Yeşile olan sevdasıyla tanınan Karadenizli Prof. Dr. Ergün, daha o yıllarda Çukurova Üniversitesi Balcalı Yerleşkesinde bulunan boş alanları belirleyerek yeşillendirmek için kolları sıvadı.

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Gastroenteroloji – Hepatoloji Uzmanlığını tamamlayan ve yardımcı doçentlik, doçentlik ve profesörlük unvanlarını alan Prof. Dr. Ergün, boş durmayarak yeşil alan içinde çalışmalar yaptı. Tıp biliminden arta kalan zamanlarını ağaç dikmek ve bakımını yapmakla geçiren Prof. Dr. Ergün, Çukurova Üniversitesi yerleşkesine 35 bine yakın ağaç dikti ve orman olmasını sağladı.

24 Yıl Önce Diktiği Fidanlar Orman Oluşturdu.

Dağcılık Federasyonu üyeliği de olan Prof. Dr. Yılmaz Ergün, Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar’ı makamında ziyaret etti. Yıllar önce ilk fidanları toprakla buluşturmasını anlatan Prof. Dr. Ergün şunları kaydetti;

“26 Şubat 1995 yılında Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Ormanı’nı oluşturarak ortalama 17 bin fidan diktik. Kuruyan kırılan ağaçların yerine kendi ellerimle hep yenilerini diktim. Öğretim üyelerinden orman için o günün parasıyla 56 milyon tl para topladım. Bu ancak 600 ağacı ve bunun 3 yıllık bakımını karşılıyordu. Yeni kaynaklar arayarak orman tabelası direğine para veren kişilerin isimlerini yazdım. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bunun yanı sıra ÇÜ Karadenizliler Ormanı’nı kurdum. 18 Mart 1997’de Adana’da yaşayan Karadenizlilerden destek alarak göl manzaralı bu güzel yere 6 bin 500 üzerinde ağaç diktik. Ve son olarak ÇÜ Prof. Dr. Yılmaz Ergün - Müzeyyen Ergün Ormanı’nı oluşturdum. 1 Nisan 1998’de ağaç dikimine başladım. 24 yıl sonra bu alanı devasa bir orman alanı olarak görmekten mutluluk duyuyorum. Aynı zamanda estetik tellerle bu ormanın muhafazasını sağladığınız için Siz Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Kibar’a da ayrıca teşekkür ediyorum.” 

Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar ise 24 yıl önce yeşil için yapılan bu çalışmanın bugün gelinen noktada hem kentin hem de üniversitenin oksijen kaynağı olduğunu belirterek, Prof. Dr. Ergün’e ve katkısı olan herkese teşekkür etti. Ziyaret anı fotoğrafı çekilmesiyle son buldu.