14:00’da Seyhan Oteli’nde başlayan toplantıya; Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, ilçe belediye başkanları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda izleyici katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Divan Kurulu Başkanlığı’na Hasan Yaman seçildi. Kent Konseyi faaliyetleri hakkında bilgi veren Yürütme Kurulu Üyesi Cüneyt Erginkaya: “Yaptığımız çalışmalardan dolayı bir kişinin bile bize teşekkür etmesi her şeye değer, daha yapacak çok işimiz var” diye konuştu. Daha sonra  sözü Muhtarlar Birliği Başkanı ve Kent Konseyi Başkan Adayı Soner Şimşir aldı. Şimşir, diğer aday Ahmet Özen lehine feragatta bulunduğunu belirterek, seçim çalışmasında kendisine destek olan herkese teşekkür etti. Eski Çatalan Belediye Başkanı  Ahmet Özen ise kendisine gösterilen ilgiye layık olmak için çok çalışacağını ifade etti. İki aday samimi bir şekilde tokalaşarak birbirine başarılar diledi.

“YAŞAYAN, BÜYÜYEN BİR ADANA”

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, yaptığı konuşmada; Adana Kent Konseyi’nin şehrin gelişiminde etkili bir role sahip olduğunu ifade ederek, “Yaşayan, büyüyen bir Adana, Kent Konseyi’nin katkılarıyla hayata geçirilecektir. Bu seçimin kazananı Adana olacaktır” dedi.

Genel Kurul üyeleri tarafından gündemdeki maddeler üzerine yapılan oylamalar sonucunda, “Adana Büyükşehir Kent Konseyi” isminin “Adana Kent Konseyi” olarak değiştirilmesine ve şehre emeği geçmiş, alanında uzmanlaşmış kanaat önderlerinden oluşan bir “Onur Kurulu” kurulmasına karar verildi.

Çatalan eski belediye başkanı Ahmet Özen oybirliği ile Kent Konseyi Başkanı seçilirken; yeni Yürütme Kurulu şu isimlerden oluştu:

Atilla Menevşe (Adana Ticaret Odası)
Zeki Kıvanç (Adana Sanayi Odası)
Yusuf Duran Alaksoy (Adalet ve Kalkınma Partisi)
Rukiye Çinkılınç (Cumhuriyet Halk Partisi)
Cüneyt Erginkaya (Şehir Plancıları Odası)
Erkan Karakaya (ÇEKÜL)
Hüseyin İkinci (Kanuni Üniversitesi)
Edip Gülnar (TÜRK-İŞ)
Hatice Nazlı Yakıcı (KA-DER)
Gonca Saygılı (ÇÜGİAD)
Ömer Güner Sazak (Büyükşehir Belediyesi)
Bekir Sıtkı Özbek (Adana Şanlıurfalılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği)
Mustafa Baş (TÖSSEF)
Ersin Özkan (Eczacılar Odası)
Arif Akgün (Güney İlleri Eğitim Kurumları)
Nazım Biçer (Adana İnşaat Odası)
Derya Göksuçukur (Sarıçam Gönüllüleri Derneği)
Ali Görgün (Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı)
Ayhan Arabacı (KAMU-SEN)
Belkıs Yakıcı (Adana Kız Lisesi Mezunları Derneği)