Ömer Güner Sazak başkanlığında gerçekleşen toplantıya; Genel Sekreter Ekrem Aslan ve Yürütme Kurulu Üyeleri katıldı.
Toplantıda; dünyanın her yerindeki şehirlerde yürütülen akıllı kent uygulamaları,  Engelsiz Plaj Projesi, insan odaklı kentsel dönüşüm, kaldırım işgali, seyyar satıcı ve işportacılar gibi pek çok konu masaya yatırıldı.

Anızla mücadelede önleyici kampanya

"Anız yakanlar taammüden, planlı ve organize bir şekilde çevreye ve insanlara karşı suç işlemektedirler." diyen yürütme kurulu üyeleri, anız yakmanın kamu otoritesine meydan okumak olduğunu ve anızla mücadelede önleyici bir kampanya yapılması gerektiğini belirttiler.

 Engelsiz Trafik Kampanyası

Toplantıda; Adana Kent Konseyi ve Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle yürütülen Engelsiz Trafik Kampanyası'ndan da bahsedildi. Proje kapsamında 40 gönüllü öğrencinin aylardır şehrin cadde ve bulvarlarını izledikleri, gece gündüz demeden yaya yolları, engelli geçişleri ve görme engelliler için yapılan sarı şerit ihlallerini tespit ettikleri belirtildi.

 İnsan odaklı kentsel dönüşüm

Kent yaşamının insanları çok katlı binalara mahkum ettiği belirtilen toplantıda, kentsel dönüşümün insan ve mahalle odaklı olması gerektiği vurgulandı.

 Göç merkezi Adana

Toplantıda ayrıca Adana'nın bir göç merkezi olduğu ifade edilerek, "Göç ve sonuçlarını analiz edecek, bu konuda proje üretecek bir merkeze gereksinim vardır." denildi.  Adana Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyeleri, kurumlar arası iletişimin önemini vurgulayarak; ilçe kent konseyleri ile yapılacak işbirliklerinin kurumlar arası iletişimi güçlendireceğini belirttiler.