75. Yıl Sanat Galerisi'nde iki oturum halinde gerçekleşen çalıştaya; alanında uzman kamu kurum yetkilileri, alanda aktif çalışmalar yapan sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve farklı illerden gelen Kent Konseyleri temsilcileri katılım gösterdi.
Kapalı oturumla gerçekleşen çalıştayda Ç.Ü. Öğretim Görevlisi Yrd. Doç.Dr. İsmail Güneş;  Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri'ni içeren 17 maddenin tamamı hakkında kısa bilgilendirmeler yaptı. Güneş; çarpıcı örneklerle Birleşmiş Milletler’e üye 193 ülkenin 2030 hedeflerine ne kadar yakın olduğuna dair katılımcılara bilgi sundu.

2. oturumda; kalkınma hedefleri arasında yer alan Nitelikli Eğitim, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği, Eşitsizliklerin Giderilmesi ve Hedeflere Ulaşmada Ortaklıklar başlıkları altında 4 madde üzerine atölye çalışması yapıldı. Akademisyenlerden oluşan moderatörler eşliğinde yapılan çalışmalar sonucu ‘’Yerel Eylem Planı’nın Taslak Metni’’ çıkmış oldu.
Bu çalıştay ile ortaya çıkan Eylem Planı taslağının derlenerek rapor halinde, yerel yöneticilere ve bakanlıklara ulaştırılacağını kaydeden Kent Konseyi Genel Sekreteri Ekrem Aslan, ulusal anlamda ilk ve en etkin kent konseyi çalışmalarının Adana’dan çıktığını kaydetti. Aslan; “Türkiye Kent Konseyleri Birliği bazında iyi örnek uygulamaları içerisinde yer alarak, Türkiye’ye örnek gösterilen bir kent olarak Adana’nın tanıtımına önemli katkı sağlamaktayız.” diye konuştu.

Adana Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Cennet Ünal; Kurumlar arası istişare kültürünün yaygınlaştırılması ve yönetişim kavramının toplumun her kesimine ulaşması doğrultusunda çalışmalar yapılmasının önemini vurguladı. Ünal; bu ve benzer çalışmalarla yerelden başlayarak uluslar arası alanda kadınların etkinliğini artırmayı amaçladıklarını belirtti