Toplantıya Adana Vali Yardımcısı Azmi Yeşil, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Adana Kent Konseyi Genel Sekreteri Ekrem Aslan, TMOBB bağılı oda yöneticileri, sendika temsilcileri, muhtarlar, öğretim görevlileri STK ve dernek yöneticileri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını da Seyhan’ı tek başına yönetmek gibi bir gayeleri olmadığını belirten Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, bunun için kent konseyini ve çalışmalarını önemsediklerini belirtti. Başkan Karalar, “Biz kentimizde daha iyi işler olsun istiyoruz. Oturduğumuz, havasını soluduğumuz Seyhan’ın daha güzel olması için hepimizin taşın altına elini koyması lazım. Mesai arkadaşlarıma, belediyedeki çalışanlarımıza her zaman aynısını söylüyorum. Daha çok çalışmamız lazım. Çünkü memleketimize hizmet ediyoruz. Yaşadığımız ilçeye, yaşadığımız şehre hizmet ediyoruz. İlçemizde kent konseyi uzun zamandır yok. Bizde emin adımlarla farklı bir yapı oluşturmak istedik. Belediye başkanın yaptıklarını denetleyen hatta belediyelere proje sunan bir yapı oluşturmak istedik. Böyle bir yapının oluştuğunu görmekten de çok mutlu olduğumuzu belirtmek isterim” şeklinde konuştu. 

Seyhan Kent Konseyi Başkanı Haşmet Biçer’de konuşmasında, yaşanabilir bir kent için çalıştıklarını belirtti. Biçer, 1 yıl önce kurulan Seyhan Kent Konseyi'nin ilk danışma kurulu toplantısını yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederken, “Katılımcı demokrasi ile yaşanabilir bir kent için durmadan çalışıyoruz. Kentin hak ve hukukunu korumak asli görevimiz" dedi