Vatandaşlar park ile ilgili isteklerini iletirken parkın adının bir dönem mahallerinde yaşamış olan Yılmaz Güney olarak değiştirilmesini önerdi. Başkan Zeydan Karalar ise vatandaşın bu isteğini kamuoyu araştırması ile mahalle halkına soracaklarını söyledi.

KATILIMCI YÖNETİM ÖRNEĞİ

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın göreve gelmesi ile birlikte kurulan Seyhan Kent Konseyi çalışmalarına aralıksız bir şekilde devam ediyor. Çalışmalarla halkın katılımcı yönetim anlayışı ile yönetime katkı sunması sağlanıyor. Seyhan Kent Konseyi Gençlik Meclisinin hazırladığı projede buna örnek olacak düzeyde. Seyhan Belediyesi bünyesinde bulunan 16 parkı yenileme kararı aldı.  Seyhan Kent Konseyi Gençlik Meclisi de yenilenmesi planlanan parklardan Yeşilyuva Mahallesi Prof. Dr. Sabahattin Zaim Parkı’nın nasıl şekilde yapılması gerektiğini vatandaşlara sormak için bir toplantı yaptı. Parkın içinde yapılan toplantıya Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer’de iştirak ederken vatandaşların ilgisinin yoğun olduğu gözlendi.

VATANDAŞTAN “PARKIN İSMİ DEĞİŞSİN” TALEBİ

Toplantıda mahalle sakinleri parkta olması ve yapılaması gerekenler ile ilgili görüşlerini belirtirken parkın isminin de bölge halkının isteği doğrultusunda değiştirilmesi talebinde bulundu.  Parkın bölgeye uygun olarak “Çiçek Sineması Yılmaz Güney Parkı” olarak değiştirilmesi talebi belediye yetkililerine iletildi. İstekleri ve talepleri tek tek not alan Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar ise katılımcı yönetim anlayışına önem verdiklerini belirtirken halkın isteklerinin göz ardı edilemeyeceğini söyledi. Başkan Zeydan Karalar,”Burası benim için önemli bir yer. Baba evinden ayrıldıktan sonra ilk oturduğum yer bu mahalledir. Ne mutlu ki bize biz halkın belediyesi ve halkın belediye başkanı olarak anılıyoruz. Halkın gönlüne görmek en önemli iş… Hangi proje olursa olsun halkın onaylamadığı proje bizim için hiç iyi bir proje değil. Burası Adana’nın en önemli, en büyük parkalarından bir tanesi. Şimdi biz burayı ve bunun gibi 16 parkı yeniliyoruz. Buraya yüz binlerce lira harcanacak. İstiyoruz ki; buralar halkın istediği gibi olun. Tabi isimi de dâhil hepsini tartışacağız. Parkın isminin Yılmaz Güney olmasını istemişsiniz.  Yılmaz Güney’de bu mahallede oturmuş Adana’mız ve ülkemiz için önemli bir isim. Burada Prof. Dr. Sabahattin Zaim’in isimi var. Onu da başka bir parkta veya alanda değerlendiririz. Tabiî ki bu mahallede oturmuş Yılmaz Güney’in isimi bu parka yakışır ama yinede bir kamuoyu araştırması yapacağız, halkımıza soracağız. Uygun görülmesi durumunda Prof. Dr. Sabahattin Zaim adını başka bir alana veririz. Birde taziye evi istiyordunuz onunda projesini çizdiriyoruz” ifadelerini kullandı. 

TÜMER: BU TOPLANTI ARZU EDİLEN YÖNETİM TARZIDIR

Toplantının önemine vurgu yapan CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer’de yapılan toplantının arzu edilen ülkeyi yönetme tarzı olduğunu söyledi. Tümer,“Kendi yaşadığımız çevreye, kendi mahallemizde yapılacak değişiklikleri, ihtiyaçları ortak kararla, yürütmeyle ve bu mahallenin sakinleri beraber karar vermek arzu ettiğimiz Türkiye yi yönetme tarzımızdır. Danışarak, ortak akılla hareket ederek, bir tek kişinin kendi bilgisine, birikimine tabi olmadan bütün kültürlerin bütün inançların bütün grupların ortak katılımı ile bir arada olmasıdır” şeklinde konuştu.


BİÇER, KENT KONSEYİNİ ANLATTI

Seyhan Kent Konseyi Başkanı Haşmet Biçer Seyhan Kent Konseyi’nin kuruluş amacı ve kuruluş şeması ile ilgili bilgi verdi. Biçer, “Kent konseyleri yeni kuruluşlar. Şimdiye kadar bildiğiniz siyasi partilere, mensup olduğunuz derneklere, sendikalara pek benzemiyor. Ama tümünün içerisinde bulunduğu bir kuruluş bir nevi Seyhan’ın ocak başı dileyebilirsiniz. Burada nasıl bir araya geldi iseniz Seyhan Kent Konseyi’de bir araya gelip fikirlerinizi söyleyebileceğiniz bir kuruluş. Şuana kadar konseyimizde 4 birime önem verdik. Birincisi mahalle konseyleri, en önemlilerinden biride kent enstitüleri kurduk” ifadelerini kullanarak kent konseyinin yapısıyla ilgili bilgi verdi.