75. Yıl Sanat Galerisi'nde gerçekleşen toplantıya; genel kurul üyelerinin yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Başkan Vekili Ramazan Akyürek ve Türkiye Kent Konseyleri Birliği (TKKB) Yürütme Kurulu Üyeleri de katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Adana Kent Konseyi Başkanı Ömer Güner Sazak; Adana Kent Konseyi'nin kentte emsalsiz bir mozaik oluşturduğunu, bu mozaiğin geleceğin imarı noktasında önemli bir açığı kapattığını belirtti. Sazak; "Adana Kent Konseyi olarak bizler üzerimize düşen görevleri yerine getirmek amacıyla; katılımcılığı ve ortak akla dayanan uzlaşmayı esas alarak, daha yaşanabilir bir Adana için faaliyet göstermekteyiz." dedi.

TKKB Dönem Başkanı ve Eskişehir Kent Konseyi Başkanı Nuray Akçasoy, toplantıya gösterilen yoğun katılıma dikkat çekerek tüm genel kurul üyelerini tebrik etti. Akçasoy, Adana Kent Konseyi'nin çalışmalarını yakından takip ettiklerini belirtti.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü de, Adana Kent Konseyi'nin şehirdeki ve bölgedeki öneminin altını çizdi.

Divan Kurulu'nun oluşmasının ardından meclis başkanları geçmiş dönemde meclisler tarafından yürütülen faaliyetleri anlattı. Yeni kurulan Göç ve Mülteci Meclisi başkanı Yrd. Doç. Dr. İsmail Güneş, meclisin kuruluş amacı ve hedefleri hakkında genel kurul üyelerine bilgilendirmede bulundu.

Toplantıda, kentli hakları komisyonu tarafından değişen koşullara uygun biçimde güncellenen Kentli Hakları Bildirgesi taslağı da genel kurul üyelerine sunuldu. 

Yapılan oylamada Kentli Hakları Bildirgesi ile Göç ve Mülteci Meclisi Yönergesi oy birliğiyle kabul edildi.

Toplantı, dilek ve temennilerle sona erdi.