Adana Hacı Bektaşi Veli Derneğin’de muharrem ayında her gün düzenlenen oruç açma etkinliği çok yoğun geçmekte olup,ancak bu gün CHP’li il ilçe yöneticilerininde katılımıyla büyük izdiham yaşandı.
Dernek binasının yetersiz olması nedeniyle bir alt dernek binası’da gelen misafirlerin kulllanılımına açılarak sofralar kurularak ,Aziz Dedenin duazlarıyla canlar oruçlarını açtılar.
Bu akşam'ki iftar yemeğinin hazırlanmasında maddi manevi desteklerini esirgemeyen ve hiçbir fedakarlıktan kaçmadan emek verenlerin hizmet ve çabaları görülmeye değerdi.
İftar öncesi ve yemeklerin yenilmesinden sonra görevlerini yürüten zakirlerden Turabi Kaya ve Ozan Kederi birbirinden güzel duaz ve deyişlerini okurken,Aziz dede ve Celal Dede kendi görevlerini yaptılar.Bu arada deyiş ve duazlar okunurken orada bulunan bazı canların adeta kendinden geçercesine bir şuh içerisinde,hakla hak olmanın yolunda,coşku içerisinde menzile varmak,Ehli_beyt’e ve Hz. Hüseyin’e yapılan haksızlık zulüm ve canına kıyan mel'un yezite lanetler okudukları gözleniyordu.
Muharrem nedeniyle Adana Hacı Bektaşi veli Derneğine gelen misafirler coşku atmosferi içerisinde okunan deyiş duaz ve yapılan muharrem etkinliklerden sonra dernek binasından  hoşnut içerisinde gelen can dost ve misafirler evlerine dağıldılar.