Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’nde (ÇGC) basın toplantısı düzenleyen KESK Dönem Sözcüsü Tonguç Özkan, TMMOB Adana İKK Sekreteri Ali Kuzu, DİSK Bölge Sekreteri Serdal Çapar, Büro Emekçileri Sendikası Adana Şube Başkanı Sabahat Mutluay ve Adana Tabip Odası Başkanı   Dr. Ali İhsan Ökten, Adana’daki terör saldırısını lanetledi.

“ACIYLA UYUMAKTAN YORULDUK”

TMMOB’ye bağlı oda başkanları, KESK şube başkanları, DİSK şube temsilcilerinin de katıldığı toplantıda katılımcılar adına konuşan Adana Tabip Odası Başkanı Dr. Ali İhsan Ökten, “Ne yazık ki şiddetin her türlüsünün arttığı bir ülkede yaşıyoruz. Her gün yeni bir katliam, şiddet, bombalı saldırılar, terör olayları, iş kazaları, maden kazaları sonucu her gün onlarca insanımız ölmektedir. Bombalar ve katliamlar ülkesi haline getirilen güzel ülkemizde  her gün yeni bir acıya uyanmaktan, akşam ise başka bir acıyla uyumaktan artık  yorulduk. Bir acıyı unutmadan başka bir acı yaşıyoruz” dedi.

Adana Valiliğine yönelik olarak yapılan bu bombalı saldırı sonucunda 2 vatandaşın vefat ettiğini, 33 vatandaşın da yaralandığını hatırlatan Ökten, şunları söyledi:

“Adana Valiliğine yönelik olarak bombalı araçla gerçekleştirilen bu saldırıyı lanetliyoruz. Saldırılarda hayatını kaybedenlerin ailelerine ve yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz.

“BARIŞ İÇİNDE YAŞAMAK İSTİYORUZ”

Bugüne kadar Suruç’ta başlayıp, Diyarbakır, Ankara, İstanbul’da patlayan bombalar sonucunda yüzlerce vatandaşımız vefat etmiş, binlerce vatandaşımız  yaralanmış, yüzlercesi sakat kalmıştır. Dün bunlara kentimizde  yapılan saldırının eklenmesi acımızı, öfkemizi daha da arttırmıştır. Öfkemiz cenazelerimizle beraber gömülmüyor; acımız yaralılarımızın iyileşmesiyle azalmıyor; isyanımız zamanla sönüp gitmiyor! Çünkü emeğin, barışın ve demokrasinin düşmanları bu katliamlar sonucunda henüz hesap vermedi. Ülkemiz ne yazık ki Ortadoğu’nun terör batağına doğru hızla yol aldırılmaktadır. Ülkemiz sınırlarının  dış ülkelerin ajanları, terör örgütlerinin çok rahat giriş-çıkış yaptığı yerler olmasının yanında Suriye’de askerlerimizin olması ve orada ki savaşa dahil olmamız artık bizim her gün korkulu bomba rüya görmemizi ne yazık ki arttıracaktır.  Dün ne yazık ki Fırat Kalkanı operasyonunda DEAŞ terör örgütü tarafından 3 askerimiz şehit, 10 askerimiz yaralanmıştır. Oysaki bizler çağdaş, demokratik, laik, özgürlükçü bir ülkede barış içinde yaşamak istiyoruz. 


ŞİRVAN’A DİKKAT ÇEKTİ

Acılarımız sadece terör saldırılarıyla kalmıyor. Geçen yıl yaşadığımız Soma maden faciasının acıları dinmeden birkaç gün önce Siirt’in Şirvan ilçesindeki bakır maden ocağında meydana gelen göçük sonucunda 16 işçi kardeşimiz toprak altında kalmış, bunlardan maalesef 7 kişinin cansız bedenine ulaşılmış, 9 kişi ise ne yazık ki hala göçük altındadır. 

Üst üste patlayan bombalar ve terör saldırılarıyla ülkemizin içine sokulmak istendiği karanlık sürece karşı barışın sesinin hâkim kılınması şarttır. TMMOB, DİSK, KESK ve Adana Tabip Odası olarak kimden gelirse gelsin terörün her türlüsünü lanetliyoruz. Bölgemizde ve ülkemizde yaratılmak istenen kaos ortamına, savaş dayatmalarına, yeni dünya düzeni teorilerine karşı daima barıştan, demokrasiden, özgürlüklerden yana olacağımızı bir kez daha belirtiyoruz.  Bizler bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bu konudaki duyarlılığımızı ve çabamızı sürdürmeye devam edeceğiz.  “Savaşa hayır, barış hemen şimdi” diyoruz ve “Ülkede, bölgede, dünyada barış” istiyoruz.”