Adanahabermerkezi.com
Bu süreçte halkın oylarıyla seçimle iş başına gelen başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Baişbakan Binali Yıldırım ve Bakanlar olmak üzere halkın tüm kesimleri, muhalefet partilerinin lider ve destekçileri sahiplendi. Başarısız darbe girişimi henüz devam ederken başta medya, muhalefet partilerinin liderleri seçilmişlerin ancak halkın oylarıyla gidebileceğini vurguladı ve tam destek açıklamaları yaptı.
Daha sonra tüm kesimlerin de içinde yer aldığı “Milli İrade Plattformu kuruldu.

Milli İradeye Saygı Platformu üyelerinden sadece Adana Ticaret Odası Başkanı Kılıçdaroğlu'na suikastı kınamıştı.

Adana’da Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç’in başkanlığını yaptığı platform her gün eylem yaparak Milli iradeyi sahiplendi. Doğruydu. Yapılması gereken buydu. Dolayısıyla, Demokrasiye inanan herkes halkın seçtiği iradeye sahip çıkar.
KILIÇDAROĞLU’NA SUİKST GİRİŞİMİ MİLLİ İRADEYE SALDIRI DEĞİL Mİ?
Milli İrade Platformu hain darbe girişimine bu kadar hassas davranırken, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan suikast girişimini görmezden geldi. Milli İrade Platformu Sözcüsü Şahin Bilgiç, Ticaret Borsası toplantılarında bile defalarca hain darbe girişimini kınarken, Her gün bu konuda ziyaret ve açıklama yaparkeen Kemal Kılıçdaroğlu’na saldırı hakkında hiçbir açıklama yapmaması tepki çekti. Bilgiç’in En azından bir açıklamayla bu suikast girişimini kınaması sözcüsü olduğu Milli İradeye Saygı platformuna yakışırdı.
Aynı dönemde Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç’ta hain darbe girişimini defalarca kınadı. Ancak Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırıyla ilgili ağzını açmadı.

HÜSEYİN SÖZLÜ DARBE GİRİŞİMİNDEN SONRA AK PARTİ’YE KOŞTU, KILIÇDAROĞLU’NA BİR GEÇMİŞ OLSUN DİYEMEDİ

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’de başarısız darbe girişiminden sonra Ak Parti il binasına koşa koşa giderek Ak Parti İl Başikanı Fikret Yeni’ye geçmiş olsun demişti. Ancak CHP’nin oylarıyla seçimi kazanan Sözlü CHP Genel Başkanı Kemal Koılıçdaroğlu’na yapılan suikas girişimi sonrasında sesi kesildi. Hatta Karataş’ta Turizmle ilgili yapılan toplantıda CHP Adana Millet Vekili Zülfikar İnönü Tümer kürsüde hain suikast girişimini kınarken, aynı toplantıda bulunan Başkan Sözlü bu konuya değinmedi. Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün bu çifte standardı CHP cephesinde “Bunu not ettik” tepkisiyle karşılandı.
Şimdi Adanalı kimin samimi, kimin Milli İrade Platformunda yer alarak “Bakın ben FETÖ’cü değilim” mesajı vermeye çalıştığını görmüş oldu.