Mavi Çocuk Utku Umut Işığı Derneği, Gönüllü Palyaçolar ve Adana Perşembe Akşamı Bisikletçileri Grubu ile ortaklaşa düzenleyeceği "Bahara Hoş Geldin Uçurtma Şenliği" hazırlıkları tamamlandı. Uçurtmalarını kendi elleriyle yapan çocuklar, şimdi bunları özgürce göklerde havalandıracaklar.
Çeşitli nedenlerle Sevgi Evleri Çocuk Yuvası ve Kız Yetiştirme Yurdunda yaşamak zorunda kalan 7-14 yaş arasındaki kimsesiz minikler "Bahara Hoş Geldin Uçurtma Şenliği" ile çocukluğunu yaşayacaklar. Ayrıca huzurevinde yaşayan ve çocukluk özlemi çeken yaşlılarda bu özlemlerini giderebilmeleri için Adana Merkez Parkta Bahara Hoş Geldin Uçurtma Şenliğinde bir araya gelerek, rengarenk uçurtmaları göklerde kuş gibi süzülürken, şenliğe katılanlar unutulmaz bir gün yaşayacaklar. 
Şenlik boyunca müzik ve dans gösterilerinin yanı sıra gönüllü palyaçolar adana grubunun eğlence etkinlikleri çocuklara keyfi dakikalar yaşatılırken çocuklar için özel dizayn edilen uçurtmalar uçurulacak ve tasarım ödüllü uçurtma yarışması ile en güzel uçurtmayı yapacak olan 3 kişiye sürpriz hediyeler verilecek.
Ayrıca etkinlik süresi boyunca Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi kan toplama aracı etkinlik alanında bulundurularak lösemili çocuklar için kan bağışı alacak
"Bahara Hoş Geldin Uçurtma Şenliği" hakkında ayazılı bir açıklama yapan Mavi Çocuk Utku Umut Işığı Derneği, Gönüllü Palyaçolar ve Adana Perşembe Akşamı Bisikletçileri Grubu adına ayazılı bir açıklama yapan Mavi Çocuk Utku Umut Işığı Derneği, kurucu başkanı Gazeteci Kemal Yücel, bu yıl ilkini gerçekleştirdikleri şenliği geleneksel hale getirmek istediklerini söyledi. Dernek olarak kimsesiz çocuklarla yakından ilgilendiklerini ve onların daha sosyal yetişmelerini istediklerini ifade eden Yücel, "Ailesiyle birlikte çocuklar her hafta sonu pikniğe gidip uçurtma uçurabilir veya bu tür etkinlikleri gerçekleştirebilirler. Ancak yurtlarda kalan kimsesiz çocuklar bu kadar rahat değiller. O nedenle bahar ayının gelmesini fırsat bilerek kimsesiz çocuklara uçurtma şenliği ve piknik organizasyonu düzenlemeye karar verdik. Kimsesiz çocuklara sahipsiz olmadıklarını göstermek istedik. 6 nisan pazar günü Adana Merkez Park'da düzenleyeceğimiz, Bahara Hoş Geldin Uçurtma Şenliği ile Sevgi Evleri Çocuk Yuvası ve Kız Yetiştirme Yurdunda yaşamak zorunda kalan 7-14 yaş arasındaki kimsesiz çocuklarımızı Huzurevinde kalan yaşlılarımızı bir araya getirerek hem miniklerimiz çocukluklarını yaşarken yaşlılarımız da hem çocukluk yıllarına yolculuk yapacaklar hemde torun özlemini giderekler. " diyerek uçurtma şenliğine tüm Adanalıları davet etti.