Festival ve toplu açılış törenine katılan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, yapılan hizmetlerin Toroslar’ın eteklerindeki Türkmenlerin ihmal edilmiş yıllarını kapatma gayesinde olduklarını vurguladı

‘’CUMHURİYET TARİHİNDE YAPILMAYANLARI BAŞKAN SÖZLÜ YAPTI’’

Saimbeyli Kültür Sanat ve Kiraz Festivali’nin 26’ncısı düzenlenirken Saimbeyli’de yapılan hizmetlerin toplu açılış töreni gerçekleştirildi. Törende konuşan Saimbeyli Belediye Başkanı Mustafa Şahin Gökçe, Feke Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi’nin her daim kollektif ruhla çalıştığını ifade ederek Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’ye ilçedeki hizmetleri ve destekleri için Cumhuriyet tarihinde yapılmayan hizmetleri yaptığını söyleyerek teşekkür etti.

‘’ÜRETİCİNİN EMEĞİ, ALIN TERİNİ YÜCELTEN FESTİVAL’

Festivalde konuşan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü 26’ncısı düzenlenen Kültür Sanat ve Kiraz Festivali’nde Saimbeylililerle buluşmaktan bahtiyar olduğunu ifade ederken ‘’Tarım ve üretimle ilgili festivaller bizatihi emeği yücelten festivallerdir. Dünyanın en lezzetli kirazı Saimbeyli’de üretiliyor. Bu, üreticinin emeği, alın teridir’’ dedi.

‘’HİZMETLERİ SİYASETÇİ BAKIŞ AÇISIYLA GERÇEKLEŞTİRMİYORUZ’’

Adana Büyükşehir Belediyesi olarak her yıl kırsal kalkınma kapsamında kiraz fidanları dağıttıklarını vurgularken kırsalda yerinde kalkınmaya önem verdiklerini belirtti. Saimbeyli’de 300 dönümden fazla alanda yeni bir projeyle modern bağ kuracaklarını müjdeleyen Başkan Sözlü, ‘’Yapılan hizmetleri siyasetçi bakış açısıyla gerçekleştirmiyoruz. Torosların eteklerindeki Türkmenlerin ihmal edilmiş yıllarını kapatma gayesindeyiz’’ dedi.

HİZMETLERİN TOPLU AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Konuşmaların ardından Saimbeyli’nin geleceğini inşa edecek Konferans salonu, müze, kadın dinlenme evi, asfalt üretim şantiyesi, mezbahane gibi onlarca hizmetin toplu açılış kurdelesi kesilirken festival Ali Kınık ve Ahmet Şafak konseri ile devam etti.