Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen imza törenine Vali Demirtaş’ın yanı sıra kamu kurum ve kuruluşları, yerel yönetimler ile meslek örgütlerinin temsilcileri, hibe almaya hak kazanan üreticiler ve davetliler katıldı.
 
Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Muhammet Ali Tekin törende yaptığı konuşmada, hibe programına ilişkin çeşitli rakamsal bilgiler verdi. Tekin, “Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız tarafından yürütülen ve 2006-2016 yılları arasında toplam 10 etapta gerçekleşen  ‘Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırım Programı’  kapsamında bu güne kadar ilimizde hazırlığı tamamlanan toplam 93 adet projeye 31 milyon 043 bin 205 TL tutarında hibe desteği sağlanmıştır. 2006 ve 2016 yılları arası bu hibeye esas toplam yatırım tutarı 68 milyon 902 bin 892 TL olarak gerçekleşmiştir. 2016 da başvuruları alınan ve 2017 yılında uygulanacak olan 11. etap da ilimizde ön elemeden geçerek Bakanlığımıza gönderilen 80 projemizin 80’i de hibe almaya hak kazandı. Bu yıl kabul edilen projelerimizin hibe ve yatırım tutarının, 2006-2016 yılları toplamının üzerinde olması bizim ve ilimiz için gurur vericidir. Bu yıl kabul edilen 80 projenin toplam yatırım tutarı, KDV hariç 77 milyon 586 bin 914 TL’dir” diye konuştu.

Vali Mahmut Demirtaş ise yaptığı konuşmada, Adana’nın ülke ve bölge tarımı açısından çok önemli bir üretim merkezi olduğuna dikkat çekti. Hibe almaya hak kazanan projelerin başarıyla uygulanacağına olan inancını ifade eden Vali Demirtaş, “Alın teri döken, üreten, her türlü iklim koşullarında üretme azminden taviz vermeyen tüm üreticilerimizi kutluyorum. Emeklerinden ve kent ekonomisine katkılarından dolayı tüm üreticilerimize teşekkür ediyor ve bereketli hasatlar diliyorum” dedi.

“Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırım Programı” imza töreni,  ‘Bitkisel Üretim Tesisi, Hayvansal Üretim Tesisi, Rüzgar Pervanesi ve Kırsal Turizm’ gibi projelere ait hibe sözleşmelerinin imzalanması ve üreticilere teslim edilmesiyle son buldu.