Kentsel dönüşüm çalışmalarının çok zor bir çalışma olduğunu yerinde kentsel dönüşüm çalışmalarının ise normalden daha zor olduğunu belirten Başkan Çelikcan ''İlk etabı çok şükür bitirdik. Vatandaşlarımız sıcak yuvalarına kavuşuyorlar.'' şeklinde konuştu.

Yüreğir'de kentsel dönüşümün şart olduğunu ve bu yönde çalışmalara ağırlık verdiklerini belirten Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan 8 ayrı noktada kentsel dönüşüm çalışmalarının devam ettiğini belirtti. Aralarından sadece Seyhan Nehri geçmesine rağmen Seyhan, Çukurova ve Yüreğir arasında çok büyük gelişmişlik farkı bulunduğunu belirten Çelikcan   ''İlçemiz mahallerinin çoğu önce ruhsatsız yapılaşmış, daha sonra ıslah imar planları yapılarak sadece mülkiyet sorunu çözümü hedeflenmiştir. İlçemiz dar ve düzensiz sokakları olan, yeşili ve sosyal donatısı olmayan mahallelerden oluşmaktadır. Adana'da, Yüreğir İlçesi ruhsatsız yapıların en yoğun olduğu ilçemizdir.

VATANDAŞLARIMIZ KONUTLARINA KAVUŞTULAR

 Yüreğir'de kent yaşamına uygun projeler üreterek, yaşam kalitesini yükseltmeyi ve bölgeyi çağdaş görünümlü bir kent durumuna getirmeyi hedeflemiş olup, kentsel dönüşüm çalışmalarını başlattıklarını belirten Başkan Çelikcan ''Kışla 1. Etap Çalışmalarında sona geldik. Kışla Mah. I. Bölge ( 6 ha ) Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında; 324 Konut, 25 İşyeri bulunmakta iken, Proje sonrası 772 Adet Konut ve 43 adet işyeri yapımı tamamlanmıştır.  Kentsel dönüşüm çalışmalarında evleri yıkılan vatandaşlarımız konutlarına taşınmaya başladılar.


YERİNDE DÖNÜŞÜM YAPIYORUZ

İlçemizde Kışla 1. etabı tamamladıktan sonra hak sahiplerinden arta kalan daireleri TOKİ ile görüşerek satışını yaptırmadık. Çünkü Kışla 2. etapta yine yerinde dönüşüm yaptığımızdan Kışla 1. etaptan artan daireleri Kışla 2. etaptaki vatandaşlarımıza sunarak hem kira sorununu çözmüş oluyoruz, hem de vatandaşlarımız yine eskiden olduğu aynı komşularla birlikte oturmuş oluyorlar.

YÜREĞİR YENİ SOSYAL TESİSLERE KAVUŞUYOR

Dönüşüm dendiğinde sadece bina dönüşümü değil, aynı zamanda yeşil alanlar, sosyal donatı alanları dediğimiz eğitim, sağlık, dini tesis, sosyal ve kültürel tesis, spor alanları, otopark alanları ile araç, bisiklet ve yaya yollarının düzenlenmesini sağlamayı amaçlamaktayız.'' şeklinde konuştu.