Etkinlikte konuşan Başkan Sözlü Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyet’i emanet edecek kadar güvendiği Türk Gençliğinin okuyarak, ilim ve fen ışığında çağdaş bir gelecek inşa etmesi gerektiğini vurguladı

ŞENLİĞE DÖNÜŞTÜ

Adana Büyükşehir Belediyesi ve Adana Valiliği iş birliği ile Atatürk Parkı’nda Adana Okuyor etkinliği gerçekleştirildi. Etkinlik Adana Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki meslek edindirme kurslarında yapılan tabloların sergilendiği stantlarla renklendirildi. Kitap okumaya gelen tüm öğrencilere Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından kitap dağıtıldı ve ilkokul öğrencisi çocukların yüzlerine yapılan renkli boyamalarla etkinlik, şenlik havasına dönüştürüldü.


“ADANA’YI VE TÜRKİYE’Yİ KALKINDIRACAKTIR”

Adana Büyükşehir Belediyesi halk oyunları ekibinin gösterisi ile başlayan etkinlikte konuşan Başkan Sözlü kitap okumanın Adana’yı ve Türkiye’yi kalkındıracağını düşündüğünü ifade ederken “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyetimizi emanet ettiği Türk Gençliği okuyarak yarınları inşa edecek, kendi şehirlerinden başlayarak Türkiye’yi muasır medeniyetler seviyesine ulaştıracaktır” dedi.


“BİLGİNİN OLMADIĞI YERDE YARIŞ OLMAZ”

Başkan Sözlü’nün ardından kürsüye çıkan Adana Valisi Mahmut Demirtaş, “Dünya ile yarışmak istiyorsanız kitap okumanız gerekmektedir. Kitap, bilgi demektir. Bilginin olmadığı yerde yarış olmaz. Bugün en gelişmiş toplumlar kitap okuma oranı en yüksek olan toplumlardır. Ama gelişmekte olan veya az gelişmiş ülkelere baktığınızda ise kitap okuma oranları düşük toplumları görürüz. Eğer kalkınmak istiyorsak, ulaşmak istediğimiz hedeflere varmak için mutlaka okumamız lazım. Kitap okumak toplumları geliştirir”  dedi.