Öğrencilere kütüphaneler haftasını hatırlatmak, kitap okumayı  teşvik etmek üzere amacıyla düzenlenen etkinlikte öğrenciler, yurt kütüphanesinden  kendi seçtikleri kitapları okudu. Yarışma sonunda en fazla kitap okuyan Emrah Orhan birinciliği, Şükran Güler ikinciliği ve Dilan  Akbaba isimli öğrenci de üçüncülüğü elde etti.

Ödül töreni Fevzi Çakmak öğrenci yurdunda yapıldı. Törende bir konuşma yapan Yurt Müdürü M. Emin Yeniçeri, etkinliğe katılan tüm öğrencileri tebrik etti.

 

YARARLI OLDU

 

Yeniçeri, “Şu anda dünya genelinde ne yazık ki, okuyan bir toplum değiliz. Çünkü bugün dünyada en fazla kitap okuyan Japonya Norveç gibi ülkelerdir ama bizim ülkemiz ne yazık ki;  son sıralarda yer almaktayız. Bu vesileyle okuma oranını yukarılara çekmek gayesiyle kütüphane görevlisi arkadaşımızın ve  bizim teşvikimizle düzenlemiş olduğu etkinliğin yararlı olduğuna inanıyor teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Adana kız yurdu müdiresi Elif Enekçi de bu tür etkinliklerin artarak devam etmesi gerektiğini vurguladı.  Yarışmanın fikir babası olan kütüphane görevlisi Mevlüt Atasever’ de bu tür etkinliklerin yüksek öğrenim kredi ve yurtlar kumunda barınan öğrencileri sosyal, kültürel ve sportif alanda geleceğe yön verecek nesiller  olduğunu  belirtti. Atasever, öğrencilerin bilgilerle donatılmış düşünce yapısı ve hayal dünyası gelişen nesiller yetişmesi en baştaki görevleri arasında olduğunu söyledi.
Tören sonunda Yurt Müdürü M. Emin Yeniçeri, kız yurdu müdiresi Elif Enekçi ve Mevlüt Atasever, dereceye giren öğrencilere M. Akif Ersoy un safahat kitabı ile Çanakkale Savaşları adlı çeşitli kitaplalar hediye etti.