Edinilen bilgiye göre olay, merkez ilçe Seyhan'a bağlı Fatih Mahallesi'nde meydana geldi. 14 yaşındaki C.Y. ve 13 yaşındaki kız kardeşi A.Y., 15 yaşında olan arkadaşları N.Ö. ile birlikte, yaşları 17 ile 27 arasında değişen erkeklerle, farklı tarihlerde tenha ve ağaçlık alanlarda para karşılığı ilişkiye girmeye başladı. İddiaya göre, küçük çocukların birlikte olduğu bazı erkekler, "Bize para vermezseniz, sizi ailenize söyleriz, rezil olursunuz" diye tehditte bulundu. Bunun üzerine küçük kızlar, evde anne
ve babalarının cüzdanından para çalarak, kendilerini tehdit eden şahıslara vermeye başladı. Evde 200 ile 600 TL tutarındaki bir paranın kaybolmasından şüphelenen ailelerse, çalınan paranın izini sürdü. Küçük kız çocuklarının düştüğü 'fuhuş tuzağı' ise ailelerin bu takibi sonrasında kısa sürede ortaya çıktı.
Adeta şoke olan C.Y., A.Y. ve N.Ö.'nün anne ve babası, durumu polise bildirdi. Ailelerin şikayeti üzerinde geniş kapsamlı bir soruşturma başlatan polis, operasyon için düğmeye bastı. 3 küçük kız, polisteki ifadelerinde 'cinselliği merak ettikleri için' erkeklerle birlikte olduklarını dile getirirken, çocuklar; "Bizi kandırdılar. Para getirmezsek mahalle ortasında döveceklerini ve ailelerimize söyleyeceklerini söylediler" dedi.
Söz konusu kızların ifadesi doğrultusunda harekete geçen polis, S.T. (17), Ö.G. (17) A.B. (18), U.Ç. (18), S.S. (18), Ö.A. (18), İ.B. (18), T.G. (22) ve R.Y. (27) adlı şahısları yakalayarak gözaltına aldı. Kendilerine yönelik suçlamaları kabul etmeyen zanlılar, adliyeye sevk edildi.