İftar yemeğine; Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve eşi Nuray Karalar, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’in eşi Ayşe Çetin, CHP Adana İl Başkanı Emrah Kozay, CHP Adana Milletvekili Adayı Müzeyyen Şevkin, MHP Adana Milletvekili Adayları Ayşe Sibel Ersoy, Firdevs Cingözler, Emlakçılar Odası Başkanı Rabia Ülkü Uçar, Üniversiteli Kadınlar Derneği adına Nesrin Göçhan ve KADER Başkanı Elife Müftüoğlu katılarak destek verdi. Milletvekili adayları masaları tek tek gezerek iyi dileklerde bulundular.

‘ATA’YA LAF SÖYLETMEMELİYİZ’

Davetlilere hitaben bir konuşma yapan Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, her şeyin eğitimle başladığına vurgu yaptı. Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet’te, Ata’nın eserlerine sahip çıkılması gerektiğini ifade eden Başkan Karalar, “Atatürk, TBMM kurulduğunda, eğitimle bizzat kendisi ilgilendi. Eğitim o kadar önemlidir ki, bir ülkeyi dışa bağımlı olmaktan kurtarıp müreffeh bir toplum haline getirirken, eğitimi önemsemezseniz ülkeyi batırır da. Ata’mıza asla laf söyletmemeliyiz. Eserlerine sahip çıkmalıyız” dedi.

KARALAR’A PLAKET

Dernek başkanı Belkıs Yakıcı Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar'ın Adana Kız Lisesi Mezunları Derneği’ne her zaman destek verdiğini belirterek plaket takdim ederek teşekkür etti.

Mustafa Kemal Atatürk’ün, Adana ziyaretinde verdiği talimatla, 1932 yılında eğitim vermeye başlayan Adana Kız Lisesi öğrencilerinin Kuvayı Milliye ruhu ile yetiştiğini ifade eden Başkan Yakıcı, Adana Kız Lisesi Mezunları Derneği olarak lise ve üniversite öğrencilerine burslar sağladıklarını söyledi. Dernek üyelerinin Atatürk sevgisinin ölçüsünün olmadığını da vurgulayan Yakıcı, Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet’in ilelebet var olması ve iyi eğitimli bireylerin sayısını çoğaltmak için daha çok çalışacaklarını söyledi. Burs vermeye devam edeceklerini de söyleyen Yakıcı, iftar programına katılan MHP Adana Milletvekili adaylarından Ayşe Sibel Ersoy’un 10 yıldır dernek üyesi, Firdevs Cingözler’in ise Kız Lisesi’nden mezun olduğunu ifade ederek, bunun kendileri için gurur verici olduğunu söyledi. 

BANDO TAKIMI ÜYELERİNE TEŞEKKÜR BELGESİ

Daha sonra, Adana Kız Lisesi Mezunları Derneği Başkanı Belkıs Yakıcı, Türkiye’nin ilk ve tek kadın bando takımının, üyelerinden oluştuğunu belirterek, Portakal Çiçeği Karnavalı’nda üstün performans gösteren Bando Takımı üyelerine teşekkür belgesi verdi.

ESKİ ÖĞRETMENLERİNİ UNUTMADILAR

Kız Lisesi Mezunları Derneği her yıl geleneksel olarak düzenlediği iftar programlarında eski mezunlar ile öğretmenlerini de buluşturmayı ihmal etmiyor. Bu yıl da öğretmenleriyle birlikte iftar programına katılan eski mezunların duygulu anlar yaşadıkları gözlerden kaçmadı.

İŞLETMEDEN KIRMIZI GÜL

Çukurova Kulübü Derneği yöneticilerinden kırmızı gül jesti. Kız Lisesi öğrencisi iki genç kız, kapıda karşıladığı eski mezunlara ‘hoş geldin’ diyerek işletmenin hediyesi gülleri takdim ettiler.