Etkinliğe Çukurova Üniversitesi Rektör Yardımcısı Seyhan Tükel,  İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, Adana Kız Lisesi Okul Müdürü Yıldız Akman, okul öğretmenleri ve öğrenciler katıldı.
Etkinlikte, bir Türk Sanat Musikisi konseri düzenlenerek, musikimizin en güzel eserlerinden oluşan repertuvar ile dinleyicilere müzik ziyafeti sunuldu. Ayrıca, yine etkinlik kapsamında İtalya’da düzenlenen “Genç Piyanistler” yarışmasında ikincilik kazanan Gözde Gülce Dağhan, katılımcılara bir piyano resitali sundu. Müziğe ve sanata doyan öğrenciler ve katılımcılar, keyifli anlar geçirdi.
Okul Müdürü Yıldız Akman yaptığı konuşmada eğitimin yanı sıra gençlere milli ve manevi ahlaki duyguların benimsetilerek gelecek nesillere taşınmasının önemli bir görev olduğunu ve bu kutsal görevin öğretmenlere düştüğünü belirtti. Akman, “Çağa ayak uydururken aynı zamanda değerlerimize de sahip çıkmak hepimizin görevidir. Bu bağlamda önemli bir değerimiz olan Türk Musikisinin en güzide örneklerine etkinliğimizde yer verdik. Amacımız musikimizin hoş sedasını sizlere dinletebilmek ve gençlerimize öğretebilmektir. Türk musikisi, Orta Asya zanlarımızdan beri insan gönlüne hitap eden yüce duyguları, ilahi aşkları dile getiren, sözün ağırlıklı olduğu bir musikidir. Musikimizin dünya kültürüne sağladığı katkıyı muhafaza etmek ve artırabilmek alanında iyi yetişmiş sanatkarlarla mümkündür. Bu yükselişin de eğitim kurumları ile olacağı bilinen bir gerçektir. Ayrıca İzmir’den bizleri kırmayarak gelen, İtalya’da düzenlenen genç piyanistler yetenek yarışmasında dünya ikiciliği kazanmış piyanistimiz Gözde Gülce Dağhan’a da teşekkür etmek istiyorum. Etkinliğimizde emeği geçen müzik öğretmenlerimiz Gökhan Soygün ve Orhan Veli Dinçel ’e, çok sevdiğim öğrencilerime, bize cesaret veren ve katkı sağlayan Okul Aile Birliğimize ve velilerimize, teşriflerinizden dolayı Sayın Rektör Yardımcımıza ve İl Milli Eğitim Müdürümüze, siz saygı değer misafirlerimize başta şahsım olmak üzere okulumuz tüm idareci, öğretmen ve öğrencilerimiz adına minnettarlığımızı ifade ederek teşekkür ediyorum. Adana Kız Lisesinde geçmişten günümüze emeği geçen tüm eğitimcilerimizin öğretmenler gününü kutlarım” ifadelerini kullandı.