Adana’nın Karaisalı ilçesine bağlı Kızıldağ Yaylası’nda bu yıl 532’incisi düzenlenen Kızıldağ Karakucak Güreşleri’nin yapıldığı alanda kurulan Saimbeyli Yörük Çadırı yoğun ilgi gördü.

YENİ NESİL SPORU SEVECEK

Geçen yıl yapılan güreşlerin ağalığını üstlenen ve bu yıl ağalığı devreden Saimbeyli Belediye Başkanı Mustafa Şahin Gökçe, Saimbeyli Belediyesi’nin kurduğu çadırda misafir ağırladı.  Kızıldağ Karakucak Güreşleri’ni düzenleyen Adana Büyükşehir Belediyesi ve Karaisalı Belediyesi’ne teşekkür eden Mustafa Şahin Gökçe, “Kızıldağ Karakucak Güreşleri’nin ata sporumuz güreşe katkısı büyük. Buraya gelen önemli güreşçiler, yeni neslin güreş sporuna ilgi göstermesinde önemli rol oynayacak. Kızıldağ Karakucak Güreşleri’ni üst üste 3 kez kazanarak altın kemerin daimi sahibi olan Sait Bilgöl’ü de kutluyorum” dedi.

MİSAFİRLERE SAİMBEYLİ ÜRÜNLERİNDEN İKRAM

Geçel yıl düzenlenen güreşlerin ağalığını üstlenmekten gurur duyduğunu belirten Mustafa Şahin Gökçe, “Bu yıl kurduğumuz Saimbeyli Yörük Çadırı’nda güreşlere gelen misafirlerimizi ağırladık. Kendilerine yöremizin vazgeçilmezleri arasında yer alan üzüm ve erik ikramında bulunduk. Çadırımızda yöremizin el dokuma kilimleri de sergilendi. Böylece hem ata sporumuz güreşlere bir nebze olsun katkıda bulunmuş olduk, hem de Saimbeylimizin tanıtımını gerçekleştirdik. Bir atasözümüzde geçtiği gibi; bir taşla iki kuş vurmuş olduk” diye konuştu.

TURİZME KATKISI BÜYÜYOR

Kızıldağ Karakucak Güreşleri’nin, Çukurova’da ve yaylalarında yaşayan gençlerin, çocukların ata sporu güreşe ilgi göstermesine ve bu spora başlamalarına vesile olduğunu kaydeden Mustafa Şahin Gökçe, heyecan dozu her yıl artan müsabakaların, şenlikle birleşince turizmin gelişmesi açısından da öneminin büyüdüğünü söyledi.