Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi’nde doğum yapan bir köpeğin 3 yavrusunun kaza sonucu araçlarca ezildiğini ve diğer yavruların ve annenin de tehlike altında olduğunu gören hayvansever Özge Özdemir, mükemmel bir organizasyona imza atarak çok sayıda yavrunun ve annenin kurtulmasını sağladı.
Orman ve Su İşleri Bakanlığı Osmaniye Şube Müdürlüğü’nden ulaşım desteği alan Özge Özdemir, Osmaniye Belediyesi’nden de veteriner hekim sağladı. Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara’nın talimatıyla görevlendirilen Osmaniye Belediyesi Hayvan Rehabilite Merkezi Veteriner Hekimi Ali Laçinbala, Özge Özdemir’le birlikte zor durumdaki hayvanlara ilk müdahaleyi yaptı.
Yavrulara ve anneye ilk müdahaleyi olay yerinde yapan AIi Laçinbala, bir yavrunun gözlerindeki çapaklanmaya karşı vakit geçirmeden tedaviye başladı. Uyuz ve pire gibi parazitlere rastlanan hayvanların rehabilite merkezinde ilaçlaması gerçekleştirildi.
ANNE ADAYI BİR BAŞKA KÖPEK DE REHABİLİTE MERKEZİNE GÖTÜRÜLDÜ
Aynı bölgede yakın zamanda doğum yapacağı gözlenen bir başka anne adayı köpeği  görüp bırakmak istemeyen ekip, onu da rehabilite merkezine götürdü.
Özge Özdemir’in yavru köpeklerle ve anneleriyle ilgilenirken gösterdiği özveri sayesinde, belediye ekibi taşıma ve tedavi sırasında uyuşturucu madde kullanmadı.
Özge Özdemir de, zor durumda olduğunu tesadüfen gördüğü hayvanları kaderleriyle baş başa bırakmaya gönlünün razı olmadığını ve yetkilileri harekete geçirerek, kalan yavruları ezilme tehlikesinden kurtarmanın huzurunu yaşadığını söyledi. Özdemir, Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara’ya ve Veteriner Hekim Ali Laçinbaba’ya minnettar olduğunu ifade etti.