Fatma Kemal Timuçin Diş Sağlığı Hastanesi’nde gerçekleşen açılış törenine Vali Mahmut Demirtaş, Vali Yardımcısı Mustafa Yavuz, Seyhan Kaymakamı Şenol Bozacıoğlu, Yüreğir Kaymakamı Fatih Genel, İl Sağlık Müdürü Ahmet Özer, Adana Büyükşehir Kent Konseyi Engelli Meclisi Başkanı Ali Duran Karakaya, kamu ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, vatandaşlar ile engelliler katıldı.

Projenin açılışında konuşan Vali Mahmut Demirtaş, Güney Adana Kalkınma Projesi Kapsamında hazırlanan “Korkmadan Gülümse” projesinin açılışına katılan tüm konukları sevgiyle ve saygıyla selamladığını dile getirdi.

Anayasada geçen "Herkes sağlıklı ve dengeli bir çevrede yaşama hakkına sahiptir." maddesini hatırlatan Vali Demirtaş, “Devletimiz sağlık hizmetlerini anayasamızın öngördüğü şekilde yerine getirme gayretindedir. Son 15 yılda hükümetimizin ve devletimizin gerçekleştirdiği devasa yatırımlarla sağlık alanında çok ciddi mesafeler kat edilmiş; sağlıkta değişim ve dönüşüm yaşanmıştır. Bir bir açılışı gerçekleştirilen ve geçtiğimiz günlerde ilimizde de hizmet vermeye başlayan şehir hastaneleri, bu hizmetlerin son büyük halkasıdır. Devletimizin ve hükümetimizin şefkat eli, her daim engelli kardeşlerimizin ve onların ailelerinin üzerindedir. Valilik olarak bizlerde engelli kardeşlerimize sağlanan imkânların artırılması, çeşitlendirilmesi ve yaygınlaştırılması için çalışmalarımızı sürdürmekteyiz” dedi.


“Engelli kardeşlerimizin sosyal hayata katılımı, yaşam kalitesinin artırılması için tedbirlerin alınması, sosyal devlet olmanın ilk ve en önemli kuralıdır.” Diye konuşmasını sürdüren Vali Demirtaş, “İşte tam da bu sebeple, Güney Adana Kalkınma Projesi Kapsamında "Korkmadan Gülümse" projesini hayata geçiriyoruz. Genel anlamda sağlık, özel anlamda ağız ve diş sağlığı açısından en dezavantajlı kesim olan zihinsel engelli kardeşlerimize dokunuyoruz. Onların yaşam kalitesini artırmak için işe, ağız sağlığı ile başlıyoruz.   Engelli kardeşlerimizin ameliyathane ortamlarında anestezi ile diş tedavilerini gerçekleştireceğiz. Diş hastanemize gelmek için ulaşıma dair sıkıntıları olanları evlerinden alıp tedavi sonunda evlerine bırakacağız” ifadelerini kullandı.
Vali Demirtaş, her vatandaşın, kendileri için değerli ve kıymetli olduğunu vurgulayarak, “Biz yaratılanı, Yaradan'dan ötürü seven bir anlayışın, bir inancın mensuplarıyız. Vatandaşlarımızın her biri her alanda olduğu gibi, sağlık hizmetlerinde de hizmetin en güzeline, en özeline layıktır. Din, dil, ırk, mezhep, meşrep ayrımı yapmadan hizmetlerimizi sürdürmeye devam edeceğiz. Güney Adana'da yüreğine dokunmadığımız bir kardeşimiz, kapısını çalmadığımız tek bir hane bırakmayacağız. Sağlıkta, eğitimde, emniyette, istihdamda şehrimizin kendi içindeki gelişmişlik farklılıklarını hep birlikte, el ele vererek ortadan kaldıracağız. Hem beşeri kalkınmayı hem de fiziksel kalkınmayı Güney Adana Kalkınma Projesi ile mutlaka başaracağız. Biz karanlığa bir mum yaktık, yaktığımız bu mumla tüm Güney Adana'yı aydınlatacağız. Hep birlikte daha aydınlık günleri yaşayacağız. Bizler, çocuklarımızla, torunlarımızla, eşimizle, dostumuzla, komşularımızla Adana'mızın daha güzel günlerini beraber göreceğiz. Buna olan inancım tamdır” diye konuştu.

Güney Adana Kalkınma Projesi kapsamında, İl Sağlık Müdürlüğü tarafından hazırlanan “Korkmadan Gülümse” projesinin hayırlı olmasını temenni eden Vali Demirtaş, proje paydaşlarına başarılar diledi. Açılış konuşmasının ardından engellilere çeşitli hediyeler dağıtan Vali Demirtaş, onlar ile bir süre sohbet ederek, hal ve hatırlarını sorarak, asla sahipsiz olmadıklarını ve daima yanlarında olduklarını söyledi.