Oyuncu Yeşim Ceren Bozoğlu, Oliver Pierre, Lucianio Rispoli ve Maria Magkanari'nin yer aldığı jüri tarafından Akdeniz Ülkeleri Uluslararası Kısa Film Yarışması sonuçları basın toplantısı ile açıklandı.

Sonuçlar şöyle:
En iyi kurmaca dalında ödül, İtalyan yönetmen Fabio Grasadonia ve Antonia Piazza'nın yaptığı 'Rita' filmine verildi.

En iyi belgesel film ödülünü yönetmenliğini Hazal Bayar'ın yaptığı 'Dört Duvar Bir Pencere' filmi aldı.

En iyi canlandırma dalında Fransız İnes Sedan'ın yönetmenliğini yaptığı 'Uyuyan Adam' filmi kazandı.

En iyi deneysel film ödülü Hırvat yönetmen Darko Bakliza'nın 'Format' filmine verildi.

Kurmaca jüri özel ödülünü yönetmenliğini Aziz Çapkurt'un yaptığı 'Silence' filmi, belgesel jüri özel ödülünü yönetmenliğini Monika Baptista'nın yaptığı 'Bölgeler' filmi, canlandırma jüri özel ödülünü İtalyan yönetmen Donato Sansone'nin 'Video Oyunu' filmi ve deneysel jüri ödülünü de İspanyalı yönetmen Roman Ljubimov Dacko'nun 'Ormandan' filmi kazandı.

ULUSAL ÖĞRENCİ FİLMLERİ YARIŞMASI SONUÇLARI
17. Altın Koza Uluslararası Film Festivali'nde Ulusal Öğrenci Filmleri Yarışması'nda kurmaca, belgesel, canlandırma ve deneysel dallarında ödüller de açıklandı.

Jüri üyeleri Meryem Yavuz, Nil Kural ve Ersin Soyer tarafından yapılan açıklamaya göre, en iyi kurmaca dalında ödülü Ege Üniversitesi'nden Hakan Ömer Zorka'nın yönetmenliğini yaptığı 'Meret' filmi kazandı.

En iyi belgesel film ödülünü Erciyes Üniversitesi'nden Musa Ak ve Elif Çelik'in yönetmenliğini yaptığı 'Mada' filmi aldı.

En iyi canlandırma film ödülünü Anadolu Üniversitesi'nden Önder Menken'in yönetmenliğini yaptığı 'Karga Leşi' filmine verildi.

En iyi deneysel film ödülü de Dokuz Eylül Üniversitesi'nden Engin Kılıçatan'ın yönetmenliğini yaptığı 'Keneler ve Karıncalar' filmine verildi.

Ödüller bu akşam Merkez Park'ta düzenlenen törenle sahiplerine verilecek.