Belediye ekipleri çalışmalar kapsamında Cumhuriyet Mahallesi Andıl Caddesi üzerinde yol genişletme, kavşak ve kaldırım yapımı, yağmur suyu drenaj hattı, parke ve bordür döşeme, asfaltlama ve ışıklandırma yapacak.

Çukurova Üniversitesi Kozan Yerleşkesi ulaşım yolu olan Andıl Caddesi yoğun bir trafik akışına sahip. Yol genişliği yetersiz olduğu ve cadde üzerinde düzenli kavşak bulunmadığı için bölgede sık sık trafik kazaları meydana geliyor. Yapılacak çalışmayla cadde üzerine 7 metre yüksekliğinde ve 30 metre uzunluğunda istinat duvarı inşa edilecek. Kurulacak istinat duvarı ile caddenin genişliği 7 metreden 14 metreye çıkarılacak. Caddenin aynı bölgesinde kavşaktaki trafik akışını rahatlatmak için göbek yapılması da hedefleniyor.

Andıl Caddesi için hazırlanan proje kapsamında, 1.640 metre uzunluğundaki cadde üzerine 700 metre civarında yağmur suyu drenaj hattı kurulacak. Altyapı çalışmaları tamamlandıktan sonra cadde üzerindeki tüm kaldırımlar parke ve bordür ile yenilenecek. Ekipler son olarak caddeyi asfaltlayarak, ışıklandırmayı yapacak.


Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk belediyenin Andıl Caddesindeki çalışmalarını yerinde denetledi. İlçede yayın yapan bölgesel televizyon kanalı OTAĞ Tv’ye röportaj veren Başkan Öztürk açıklamasında; “Çukurova Üniversitesi Kozan Yerleşkemizin ana ulaşım yolu Andıl Caddemizdir. Caddemiz, Çevre Yolu ile de bağlantılı olduğu için yoğun bir trafik akışına sahip. Daha önce cadde üzerinde kavşak, kaldırım ve yol genişletme çalışmaları yapılmadığı için sık sık yaralanmalı ve ölümlü kazalar meydana geliyordu. Caddemiz için hazırladığımız projeyle yolu en fazla kullanan üniversite öğrencilerimiz için büyük bir kolaylık sağlamış olacağız. Üniversite ve şehir merkezimizi birbirine bağlayan güzergah yeterli ışıklandırma olmadığı için çok karanlık oluyor. Güvenlik amacıyla yol üzerinde gerekli ışıklandırma çalışmalarını da tamamlayacağız. Şehit Hüseyin Soydan Caddesini, Sırkıntı Caddesini nasıl kısa sürede altyapısıyla birlikte tamamlayıp vatandaşımızın hizmetine sunduysak, Andıl Caddesinde de aynı hizmet anlayışını izleyeceğiz.” dedi.

“Halkın iradesiyle geldiğim makamda verdiğim sözleri tutmak zorundayım.”

Kozan Belediyesi’nin yağmur suyu drenaj hattı ve park yapım çalışmaları hakkında da bilgi veren Başkan Musa Öztürk konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi; “Biz bu makama vatandaşımızın oyu ve iradesiyle geldik. Yaptığımız hizmetlerin hepsi, özellikle de altyapı çalışmaları vatandaşımıza adaylık sürecinde verdiğimiz sözlerdi. Gerek Akdam – Mansurlu yolu gerekse Adana – Kozan yolu yapım çalışmaları hakkında geçtiğimiz hafta sayın bakanımıza sıkıntılarımızı ilettik, destek konusunda sözümüzü aldık. Kozanımız için taş üzerine taş koyarak hizmet eden ve çalışmalarımızdan desteğini esirgemeyen herkese teşekkür ediyoruz.”

Başkan Öztürk, Karacaoğlan Mahallesinde aralık ayında başlayan 7 bin 200 metrekarelik parkın yapım çalışmaları hakkında da bilgi verdi. Kozan Belediyesi’nin Andıl Caddesindeki çalışmaları vatandaşlardan da büyük ilgi görüyor. Röportaj sonrasında vatandaşlar, Başkan Öztürk’e Cumhuriyet Mahallesine getirdiği hizmetlerden dolayı teşekkür etti.