Geçtiğimiz günlerde kaldırım ve refüjlerdeki ağaçları budayarak çevre düzenlemesi yapan Kozan Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü ve Şantiye ekipleri, ilçenin en büyük ve en işlek parklarından biri olan Atatürk Parkı’nda geniş kapsamlı temizlik çalışması yaparak parkı yaza hazır hale getirdi. Büyükşehir Belediyesi'nin sorumluluk alanında olan parkın içinden geçen Kilgen Çayının zemininde oluşan çamur, Adana Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon (ASKİ) ekipleri ile Kozan belediyesi şantiye ekiplerinin ortak çalışması ile temizlendi.
Ayrıca havanın ısınması ile birlikte, yaz aylarında vatandaşların şikâyet ettiği sinek ve haşere üremesine engel olmak amacıyla, çay yatağında larva ile mücadele için ilaçlama yapıldı.
Çalışmaları değerlendiren Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk, temiz ve yaşanılabilir bir kent için hizmet üretme çabası içinde olduklarını belirterek; “Vatandaşlarımızın taleplerini esas alarak çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyoruz. Yaz ayları boyunca bölgemizde sinek ve haşere üremesi devam ettiği için sezon boyunca ilaçlama çalışmalarına gündüz ve gece ayrı ayrı ekiplerle devam edeceğiz. Söz verdiğimiz gibi ilçemizi huzurlu bir yaza hazırlama gayretindeyiz.” dedi.