Kozan Belediyesi’nin “Parklar yeniden hayat buluyor” projesi kapsamında geçtiğimiz yıl yeniden yaptığı Alparslan Türkeş Parkının ev sahipliği yaptığı çocuk şenliğinde, belediye tarafından çocuklara dondurma, simit, ayran, yöreye özgü nar şerbeti, patlamış mısır, balon, boyama kitabı, şapka ve uçurtma dağıtıldı. Yüzlerine çeşitli hayvan figürleri çizdiren çocuklar, kendileri için kurulan şişme oyun gruplarında oynayarak animatörler tarafından düzenlenen yarışmalara katıldı. Yapılan yarışmalarda birinci olan çocuklara kol saati ve çeşitli hediyeler verildi.

Etkinlik kapsamında anaokullarına yönelik düzenlenen resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerini Kozan belediye Başkanı Musa Öztürk verdi. Etkinliği geleceğin teminatı olan çocukların birlik ve beraberliğinin pekişmesi için düzenlediklerini kaydeden başkan Musa Öztürk; “Bugün birincisini düzenlediğimiz çocuk şenliğimizi, görevde olduğumuz süre boyunca geleneksel hale getirerek her yıl Nisan ayı içerisinde Alparslan Türkeş Parkımızda gerçekleştirmeye devam edeceğiz. İnanıyorum ki ülkemiz geleceğin teminatı olan siz çocukların ellerinde yükselecek. Sizin huzur içerisinde büyümeniz ve geleceğe umutla bakabilmeniz için bizler elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz” dedi. Şenlik alanını gezerek çocuklarla yakından ilgilenen Başkan Öztürk, çocuklara bayrak ve oyun hamuru gibi hediyeler verdi.

Etkinlik sonunda yapılan uçurtma dağıtımı sırasında izdiham yaşandı. Etkinlik rengarenk uçurtmaların gökyüzüne salınmasıyla son buldu.