Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı Şantiye Şefliği tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında Kale Arkası Sokaka 3 kilometre mıcır asfalt serilecek. Geçtiğimiz haftalarda yol bakım onarımı ve zemin sıkılaştırması tamamlanan sokağa mıcır asfalt serilmeye dün başlandı. Ekiplerin asfaltlama çalışmalarını hafta sonunda tamamlaması planlanıyor.

Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk Kale Arkası Sokak’ta devam eden çalışmaları yerinde inceledi. Vatandaşların da yakından takip ettiği çalışmalar hakkında bir açıklama yapan Başkan Musa Öztürk konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Bu bölgedeki vatandaşlarımızın özellikle Kale Arkası Sokak konusunda bizden istekleri olmuştu. Geçtiğimiz haftalarda ekiplerimiz bölgede asfalt yama ve zemin sağlıklaştırma yaptı. İki gün içerisinde de ekiplerimiz mıcır asfalt serimini tamamlayacaklar. Bu sokağımız ayrıca ilçe merkezimizi bölgedeki köylere bağlıyor. Buradaki 3 kilometrelik yolun tamamlanmasının ardından, bu yolun devamı olan 9 kilometrelik Işıklı grup yoluna başlayacağız. Yine orada da önce zemin çalışmalarını tamamlayacağız, ardından mıcır asfalt sereceğiz. Hedefimiz kış gelmeden, mevsim şartları el verdiği ölçüde, ekiplerimizi hafta sonlarında da özverili bir şekilde çalıştırarark hızlı hizmet üretmek ve vatandaşlarımızın mağduriyetlerini ortadan kaldırmak. Yaptığımız çalışmaların mahallemize ve Kozanımıza hayırlı olmasını diliyor, ekiplerimize kolaylıklar diliyorum.” 

Şantiye Şefliği ekipleri geçtiğimiz haftalarda Cumhuriyet Mahallesi Taştekin Sokakta da zemin sıkılaştırma ve asfalt hazırlığı yapmıştı. İlerleyen günlerde ilçe merkezindeki bu sokağın asfaltlanması planlanıyor. Ayrıca Cumhuriyet Mahallesindeki 2107, 2091, 2092 Tanıtım Sokak, Ceberay ve Çayeli sokakları da asfalt planı kapsamına alındı.