Kozan Belediyesi tarafından, ‘6331 sayılı İş Güvenliği Kanunu’ kapsamında belediye bünyesinde ve bağlı birimlerde çalışan personellere yönelik `İş Sağlığı ve İş Güvenliği’ konulu seminer verildi.

Belediye sinema salonunda düzenlenen seminere Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk, başkan yardımcıları Mustafa Duru ve Yaşar Şenöz, birim müdürleri ile personeller katıldı. Seminere Ümit Tunç OSGB Danışmanlık Şirketi adına konuşmacı olarak katılan İş Güvenliği Uzmanı Mustafa Şahin, gerekli tedbirler ve uygun ortam oluşturulduğu sürece iş kazalarının yüzde 98 oranında önlenebileceğine dikkat çekti. Çalışan personele iş güvenliği ve çalışma hak ve sorumlulukları gibi konuları anlatan Şahin, işçi sağlığı ve iş güvenliği prensipleri, genel iş güvenliği, iş kazasını önleme yöntemleri, koruyucu malzeme kullanımı ve çalışanların yasal hak ve sorumlulukları hakkında bilgiler aktardı.

İşçi sağlığı ve işçi güvenliğinin iş yerlerinde işin yürütülebilmesi için yapılan sistemli tedbirler olduğunu belirten Mustafa Şahin; “İş yerinde çalışma ortamında çalışan bir kişini başına birçok olay gelebilir. Bu nedenle orada bulunan herkes bu kazadan sorumlu olabilir. İş kazalarını önlemek için başta önlem almak ve kendimizi korumaya çalışmalıyız” dedi. İki gün süren seminer karşılıklı soru-cevap ile son buldu.