Kozan Belediyesi ve Adana Büyükşehir Belediyesi’nin geçtiğimiz 3 yılda birlikte hayata geçirdiği çalışmaların değerlendirildiği toplantıda, önümüzdeki günlerde yapılacak hizmetler ve yatırımlar hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. Kozan Devlet Hastanesi Kavşağı Projesi, İçme Suyu Projesi ve halen Kozan Belediyesi tarafından yürütülen Yağmur Suyu Drenaj Hattı Projesinin detaylarının görüşüldüğü toplantıya Büyükşehir Belediyesi 3.Bölge Koordinasyon Şube Müdürü Tayfun Çiftçi ve Kozan Belediyesi Başkan Yardımcısı Cengiz Yeşiloğlu da katıldı.

Adana Büyükşehir Belediyesi’nin desteği ile ilçe merkezinde ve köylerde birçok hizmete imza attıklarını ifade eden Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk toplantı hakkında yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterimiz Sayın Mehmet Şahin, Daire Başkanımız Sayın Teoman Yılmaz ve bürokrat arkadaşlarımızla yaptığımız toplantıda Kozanımız için büyük önem taşıyan projelerin detaylarını görüştük. Bunlardan ilki Kozan Devlet Hastanesi kavşağında yapacağımız yol ve kavşak peyzaj düzenleme projesi oldu. Yıllardır kent içi ulaşımda önemli sorunlara neden olan kavşak projesinin uygulamasına Mart ayı gibi Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte başlayacağız. Genel sekreter yardımcımıza belediyemiz tarafından 2 yıldır yürütülen yağmur suyu drenaj hattı çalışmalarımız hakkında bilgi aktardık.”


“İçme suyu projesinin hazırlık çalışmalarında sona geldik.”

Kozan’ın en büyük problemi olan içme suyu sorununu Adana Büyükşehir Belediyesi ile birlikte çözeceklerini ifade eden Başkan Öztürk, proje çalışmalarının tamamlanma aşamasında olduğunu söyledi. Başkan Öztürk açıklamasında “2014 yerel seçimlerinde söz verdiğimiz üzere hayata geçireceğimiz içme suyu projemizin hazırlık çalışmalarını tamamladıktan sonra projeyi İller Bankasına sunacağız, ardından da ihale sürecimiz başlayacak. 2017 sona ermeden içme suyu projemizde ilk kazmayı vurmayı hedefliyoruz. Belediyemize verdiği destekten dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin Sözlü’ye ve ekibine teşekkür ediyoruz. Kozan Belediyesi ve Adana Büyükşehir Belediyesi el ele vererek Kozan için birlikte hizmet üretmeye devam edecek.” dedi.


Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Şahin ve Daire Başkanı Teoman Yılmaz gün içerisinde Kozan Muhtarlar Odası Başkanı Salim Açıkgöz ve yönetim kurulu üyeleri ile de bir toplantı yaptı. Şahin ve Yılmaz Kozan ASKİ’yi de ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı.