Belediye Başkanı Musa Öztürk’ün 21 Eylül 2016’da imzasını attığı projede belediye öncelikli olarak kendi öz kaynaklarını kullanarak 560 metrekarelik bir eğitim merkezi kurdu. Hayat Boyu Eğitim Merkezinde kurs görecek kadınların belirlenmesi için yapılan anketin çalışmalarına geçtiğimiz hafta başlandı. 25 – 64 yaş arası 5 bin kadınla yapılacak anket kapsamında kadınlara 30 civarında soru sorulacak. İlçe merkezindeki mahallelerde ve köylerde yapılacak anketin çalışmalarının 2 ayda tamamlanması planlanıyor. Anketten alınacak sonuçlara göre eğitim merkezinde kurs alacak kursiyerler belirlenecek ve eğitim merkezinin faaliyet planlaması yapılacak.

Kozan’da ilk kez bu kadar geniş kapsamlı bir anket çalışmasının hayata geçirildiğini dile getiren Belediye Başkanı Musa Öztürk vatandaşlardan anket yapan ekiplere yardımcı olmalarını istedi. Başkan Öztürk açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Avrupa Birliği fonlarından destek alarak hayata geçirdiğimiz Hayat Boyu Eğitim Merkezimizde kurs görecek kadınlarımızın belirlenmesi için anket çalışmalarımıza başladık. Ekiplerimiz kadınlarımızla yüz yüze görüşüyorlar. Anket çalışmalarımız başlamadan önce merkez mahalle ve köy muhtarlarımızı toplayarak gerekli bilgilendirmeyi yaptık ve kendilerinden destek istedik. Vatandaşlarımızdan da çalışmalarımıza destek olmalarını ve anketlerin yapılması aşamasında ekiplerimize yardımcı olmalarını rica ediyoruz.”
Kozan Belediyesi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği Koordinasyon Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen "Türkiye'de Hayat Boyu Öğrenmenin Desteklenmesi - II Hibe Programı" kapsamında “Hayat Boyu Eğitim Merkezi” projesi için destek almaya hak kazanmıştı.