Türkeli Mahallesi Deniz Yapı Evleri civarında devam eden park inşaatında sona gelindi.
Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerinin yürüttüğü çalışmalar kapsamında son olarak parka oyun grubu kuruldu. Çevresinde bir ortaokul, bir lise ve iki öğrenci yurdu bulunan parka basketbol sahası, yürüyüş yolları, tuvalet, tatlı su çeşmesi ve süs havuzu yapılırken; oturma grupları ve fitness aletleri de yerleştirildi.
Kozan’ın nüfus bakımından ikinci büyük mahallesi olan Türkeli mahallesindeki yeni park 3 bin metrekarelik alan üzerine yapıldı.
Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk Deniz Yapı Evleri civarına yaptıkları parkı kısa süre sonra hizmete açacaklarını söyledi. Başkan Öztürk açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “30 Mart 2014 yerel seçimlerin ardından ilk icraatlarımızdan birisi Alparslan Türkeş Parkının yenilenmesi olmuştu. 3 yıllık görev süremiz boyunca Alparslan Türkeş Parkı, Cumhuriyet Parkı, Ersan Arıkan Parkı gibi ilçemizin simgesi parklarımızı yeniden yaparken, ilçemize birçok da yeni park kazandırdık. Halen yapım çalışmalarına devam ettiğimiz iki yeni parkımız bulunuyor. Bunlardan ilki, son olarak oyun gruplarını da yerleştirdiğimiz Türkeli Mahallesi Deniz Yapı Evleri civarındaki parkımız. Diğeri ise Varsaklar mahallesine yeni yaptığımız 1700 metrekarelik park. Kısa sürede her iki parkımızı da tamamlayarak vatandaşlarımızın hizmetine açacağız. Parklarımız ilçemize hayırlı uğurlu olsun.”

Kozan Belediyesi Ağlıboğaz Mahallesi Güzelevler sitesi civarına yaptığı 4 bin 500 metrekarelik parkın açılışını da 5 Kasım 2016’da yapmıştı.