Belediye İmar Komisyonu Üyeleri, mimarlar, inşaat mühendisleri, yapı denetim firmaları, asansör yapım firmaları ve inşaat sektörü ile bağlantısı bulunan kurum ve kuruluşlardan temsilcilerin katıldığı toplantıda İmar ve Şehircilik Müdürlüğü yeni imar mevzuatı ile ilgili sunum yaptı. Geniş bir katılımla düzenlenen toplantıda 1 Ekim 2017 tarihinden itibaren tüm Türkiye’de uygulamaya başlanılan Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği’nin getirdiği yenilikler, dikkat edilmesi gereken hususlar ve karşılaşılan sorunlar hakkında detaylı bilgilendirme yapıldı. 

Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk, başkan yardımcıları, ilgili birim müdürleri ve personellerin de katıldığı toplantıda karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu. Toplantıda ayrıca Adana Makina Mühendisleri Odası Asansör Kontrol Birim Sorumlusu Nusret Can Özen ile İmar ve Şehircilik Müdürlüğü personelleri kısa sunumlar yaptı.

Kozan Belediyesi’nin 30 Mart 2014 yerel seçimlerinin hemen ardından 1/5000’lik ve 1/1000’lik nazım ve yugulama imar planları mahkeme kararı ile iptal edilmiş; Adana Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde yeni imar planları hazırlanarak 2016 yılında uygulamaya konulmuştu.