4 kilogram kadar olduğu belirtilen et sucuğu, ilçe merkezindeki Şevkiye Mahallesine çarşamba günleri kurulan halk pazarında, zabıta ekiplerinin kontrolleri sırasında tespit edildi. Sağlık ve hijyen kurallarına uygun olmayan şartlarda üretildiği tahmin edilen ve bandrolsüz olan ürünler, incelenmek üzere Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından tutanakla İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkililerine teslim edildi.

Et sucukları zabıta ekiplerinin rutin kotrolü sırasında, küçük ve sahibi belli olmayan bir tezgah üzerinde bulundu. Ekipler tezgahın sahipini belirlemek amacıyla halk pazarındaki diğer esnaflar ile de görüştü.

Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk son aylarda özellikle Adana’da usulsüz kesimlerin, kaçak ürünlerin satışının tespit edildiğini ve belediyelerin bu yasa dışı faaliyetlerin önüne geçmek için büyük gayret sarfettiğini söyledi. Başkan Öztürk açıklamasında esnafların halk sağlığını tehlikeye atmamak adına kim tarafından, ne zaman, nerede üretildiği belli olmayan ve üzerinde etiket ya da bandrol bulunmayan ürünleri satmaması gerektiğini vurguladı.